Exjobbsevent samlade företag och studenter inom IT‑området

Fre 18 nov 2022 09:01

Under tisdagen pitchade 17 IT-företag sina exjobbs idéer för IT-studenter som läser på Campus Sundsvall. På 1 minut presenterade företagen sina idéer för aktiv matchning av exjobb mot studenterna i åk 3 på kandidatnivå, samt åk 5 på masternivå, som gör sitt exjobb till våren.

Exjobbsevent med företag och studenter som minglar i sal på Campus Sundsvall
Exjobbsevent med pitch och mingel på Campus Sundsvall för IT-företag och IT-studenter

Efter företagspitcharna minglade studenterna och företagen för att diskutera sina tankar och idéer kring exjobben.

–Skitkul att vara här, vi är i behov av mycket IT-personal och i behov av exjobbare då vi jobbar mycket med utveckling. Studenterna kommer in med ny kompetens och kan vara med och jobba med utvecklingen från grunden, säger Ludvig Sundqvist, Bolagsverket.

Ludvig Sundqvist, Bolagsverket

Anton Norén som läser åk 3 på Datateknik tycker att eventet är en bra möjlighet för att träffa många företag samtidigt och få se vilka möjligheter till exjobb som finns. Han ser också andra fördelar med att göra exjobbet på ett företag.

–Förhoppningen är att exjobbet också kan leda till ett jobb när jag är klar med studierna, säger Anton Norén.

Tv. studenterna Wilma Olsson, Dalya Dawik, Sanna Starborg och Wilma Olsson
Th. studenten Anton Norén

Wilma Olsson, Dalya Dawik, Sanna Starborg och Wilma Olsson, alla studenter på programmet Civilingenjör i Industriell ekonomi, åk3, tyckte det var kul att få idéer till exjobbet och träffa företag som vill ha deras kompetens.

–Det är spännande att få se vår framtid, vad vi kan jobba med efter studierna, säger Sanna Starborg.

Exjobbseventet är en aktivitet som arrangeras inom det branschnätverk som finns för IT-utbildningarna på Campus Sundsvall och syftar till att underlätta för studenterna att matchas med passande företag för exjobb. Flera av de deltagande företagen lyfter också ett stort behov av att rekrytera ny kompetens till sina arbetsplatser.

Mia Axelsson, KnowIT

–Det är härligt att träffa studenterna, jag har saknat det under de två åren som pandemin varit. Exjobbseventet är viktigt för att komma i kontakt med studenterna. Vi är i stort behov av att rekrytera ny arbetskraft och deltar både i SIMS-kursen som Mittuniversitetet arrangerar och med exjobb, då lär vi känna studenter och det är så många rekryterats till oss, berättar Mia Axelsson, KnowIT.

Tanja Keisu och My Nordkvist, från Biometria var också där för att knyta kontakter med studenterna och erbjöd ett exjobb för en masteruppsats med datainriktning.

–Vi ser redan nu möjligheten att försöka möta upp efterfrågan på bredare exjobb som passar fler programinriktningar och för studenter som också läser år 3, berättar de.

Tanja Keisu och My Nordkvist, Biometria

Studenterna som deltog läser på programmen, Civilingenjör i datateknik, Datateknik (kandidat) Civilingenjör i industriell ekonomi, Webbutveckling och Nätverksdrift.

Deltagande företag var KnowIT, Sogeti, Försäkringskassan IT, CSN, Monitor, Permobil, DRIV innovation, Apendo, Easit, Dewire by Knightec, Devize, Arkaden, SPV, SSG, Biometria, Bolagsverket, RISE.

Läs mer om Branschsamverkan


Rekommenderat

Sidan uppdaterades 2023-11-15