FND 2022 – En konferens för forskare, lärare och förskollärare

Fre 04 nov 2022 10:52

Vi har träffat Anna-Karin Westman, lektor på institutionen för matematik och ämnesdidaktik och en av arrangörerna för FND 2022.

en kvinna med glasögon som sitter på en restaurang

Vad är FND 2022 för typ av konferens?

Forskning i Naturvetenskapens Didaktik är en konferens för forskare i naturvetenskapernas och teknikens didaktik, det vill säga frågor som rör undervisning och lärande i naturvetenskap och teknik. Vi har också valt ut ett antal presentationer som vi tror är extra intressanta för lärare, förskollärare och andra som arbetar med undervisning om naturvetenskap och teknik. Presentationerna sänds via Mittuniversitetets YouTube-kanal.

Varför är denna konferens intressant för lärare och förskollärare?

Temat för FND 2022 är praktiknära skolforskning och många av de presentationer som görs handlar om forskningsprojekt som direkt berör förskollärares och lärares arbete. Mycket av forskningen har också gjorts i samverkan mellan forskare och förskollärare/lärare.

Vad ser du mest fram emot med konferensen?

Efter pandemin så är det roligt att äntligen kunna träffas på en fysisk konferens, det har varit många digitala konferenser de senaste åren. Vi har över 70 anmälda deltagare vilket är fler vad vi trodde, så det märks att många är ivriga att få träffas igen. Det ska bli roligt att kunna ha de informella samtalen som inte blir av i ett digitalt format.

FND 2022 äger rum den 8-10 november på Mittuniversitetets campus i Sundsvall.

 

Läs mer om FND


Rekommenderat

Sidan uppdaterades 2023-06-14