Europeiska studenter lär sig om hållbar platsutveckling

Tor 15 dec 2022 11:08

Mittuniversitetet är för första gången koordinator av ett Blended Intensive Program, BIP, Erasmus utbyte. I veckan har universitetet därför haft besök av ett 30-tal studenter från flera europeiska lärosäten.

Blended Intensive Program (BIP)

Samarbetet inleddes redan i våras online, och deltagarna i BIP kommer från universiteten i Aschafftenburg i Tyskland, Malaga i Spanien, Turku i Finland samt Bretagne i Frankrike. För första gången är studenterna nu på plats i Östersund för en vecka full med gästföreläsare och aktiviteter.

— Kursen som studenterna läser handlar om hållbar platsutveckling i Sverige där de ska inspireras att utveckla en svensk destination utifrån en mängd olika perspektiv baserat på olika föreläsningar. Det har bland annat fått uppleva luciafirande, studiebesök på företag och besök på skidstadion, säger Anna Sörensson, forskare vid institutionen för ekonomi, geografi, juridik och turism (EJT) och den som samordnar det internationella arbetet vid institutionen.

Mer Blended Intensive Program (BIP)
BIP är korta, intensiva program som använder innovativa sätt att lära, undervisa och träna för studenter och personal, inklusive användning av onlinesamarbete. Programmen utvecklas och genomförs av minst tre högre utbildningsinstitutioner (HEI) som kommer från minst tre EU-medlemsstater och tredjeländer som är associerade till programmet. Under blandade intensiva program kommer grupper av studenter eller personal att genomföra en kortvarig fysisk rörlighet utomlands i kombination med en obligatorisk virtuell komponent som underlättar samarbete online för lärande och lagarbete. Varaktigheten av den fysiska komponenten är mellan 5 och 30 dagar, men det finns ingen begränsning på varaktigheten av den virtuella komponenten.


Rekommenderat

Sidan uppdaterades 2022-12-16