Skolan i fokus när RUN‑riksdagen lockar drygt 120 deltagare

Tor 03 mar 2022 08:24

När RUN-riksdagen arrangeras av Mittuniversitetet 3-4 mars samlas bland annat lärarutbildare, skolpolitiker, skolchefer, verksamhetschefer och rektorer för dialog och kompetensutveckling.

Klädhängare i skola

− RUN-riksdagen är viktig därför att den utgör en mötesplats för alla som är engagerade i skol- och lärarutbildningsfrågor vid Mittuniversitetet och i de 19 kommuner som samverkar med lärosätet i dessa frågor. Genom att erbjuda såväl formella som informella kontakter mellan lärarutbildare, skolchefer, rektorer och politiker skapas goda förutsättningar för samverkan, säger Peter Degerman, ordförande i RUN.

Temat för årets konferens är ”Lärarutbildning och skolpraktik i samverkan för stärkt professionsutveckling och kompetensförsörjning”. I konferensen medverkar bland andra Kjell Hedwall och Anna Forssell från Skolverket samt Aurora Lindberg från Specialpedagogiska skolmyndigheten. De kommer att informera och föra dialog om Skolmyndigheternas regeringsuppdrag.

− Vi lyfter också in projektet Lärare, Industri, Välfärd som drivs i Västerbotten och Norrbotten av IngenjörsVetenskapsAkademin (IVA). Projektet ska föreslå möjligheter för samverkan mellan akademi, näringsliv och skola för att lösa och hantera kompetensutvecklingen inom skola, samhälle och industri. Vi har bjudit in delar av projektgruppen för att ta del av hur de arbetar och vad de ser att de behöver göra framåt för att stärka kompetensförsörjningen av lärare, säger Ulrika Auno, verksamhetsledare RUN.

Kontaktperson:

Ulrika Auno, verksamhetsledare RUN, Mittuniversitetet, ulrika.auno@miun.se


Rekommenderat

Sidan uppdaterades 2022-12-13