Dags för Akademisk högtid igen!

Tis 07 jun 2022 12:58

Efter ett par år av inställt firande på grund av pandemin är det nu åter dags för Akademisk högtid. I tre dagar sker firandet på och kring campus Östersund.

Mittuniversitetets rektorskedja från 1997 är en gåva från länsstyrelser, landsting och kommuner i Jämtlands och Västernorrlands län.
Mittuniversitetets rektorskedja från 1997 är en gåva från länsstyrelser, landsting och kommuner i Jämtlands och Västernorrlands län och bärs av rektor under Akademisk högtid. Foto: Torbjörn Bergkvist.

Under årets högtid promoveras åtta hedersdoktorer - Tomas Ledin, Ellen MacEachen, Cheryl Akner Koler, Lars-Åke Lindström, Karin Nygårds, Ola Harrysson, Berit Lundman och Ortwin Renn. Utöver detta installeras också 14 nya professorer. Såväl hedersdoktorer som professorer håller sina installationsföreläsningar under onsdagen och torsdagen på campus Östersund.

Fredag 10 juni är det dags för själva högtidsceremonin som genomförs på Storsjöteatern med efterföljande bankett på Gamla teatern.

− Efter drygt två år av pandemi, som omöjliggjort ett sedvanligt firande av akademisk högtid är det glädjande att åter kunna välkomna såväl lokala, regionala, nationella som internationella hedersdoktorer och andra till våra festligheter, säger Anders Fällström, rektor på Mittuniversitetet.

Här är programmet till Akademisk högtid 8-10 juni.

Kontaktpersoner:

Pär Olausson, ceremonimästare, par.olausson@miun.se, 010-142 85 47

 


Rekommenderat

Sidan uppdaterades 2022-06-07