Norra Europas största turismforskningskonferens till Mittuniversitetet | miun.se

Norra Europas största turismforskningskonferens till Mittuniversitetet

Tor 29 sep 2022 10:15

Nästa år står turismforskningscentret ETOUR vid Mittuniversitetet värd för norra Europas största turismforskningskonferens. Temat för konferensen är ”Rethinking tourism for a sustainable future”.

Robert på årets Nordic Symposium på Haaga-Helia universitet i Borgå, Finland
Robert Pettersson, centrumledare för ETOUR, på årets Nordic Symposium på Haaga-Helia universitet i Borgå, Finland. Foto: Mittuniversitetet.

Nordic Symposium of Tourism and Hospitality Research samlar upp till 200 turismforskare per år och roterar bland de nordiska länderna. Nu har värdskapet kommit till Östersund och konferensen hålls på campus den 19-21 september 2023.

– ETOUR var värd för den här konferensen när centrumbildningen var nystartad 1998. 25 år sedan senare kan vi konstatera att ETOUR etablerats som en av de största turismforskningsmiljöerna i Europa. Det känns därför självklart att vi ska vara ledande i att utveckla framtidens turismforskning och samtidigt bidra till ett mer levande campus i Östersund, säger centrumledaren Robert Pettersson.

Konferensen kommer att bestå av en blandning av forskningspresentationer, diskussioner och nätverkande kring det valda temat ”Rethinking tourism for a sustainable future”.

– Å ena sidan brottas besöksnäringen med att återhämta sig från de senaste årens ekonomiska utmaningar, å andra sidan sätter en utvecklad besöksnäring hållbarheten i fokus med sin nära koppling till det globala klimatet. Givet dessa utmaningar kommer forskarsymposiet att ha fokus på ekonomisk, social och miljömässig hållbarhet, säger Robert Pettersson.

I direkt anslutning till konferensen hålls också en doktorandkurs.

– Turism och resande är ett snabbt växande forskningsområde, därför känns det särskilt kul att kunna välkomna många unga forskare i början av sin karriär, avslutar Robert Pettersson.

Läs om konferensen Nordic Symposium 2023.

Kontaktperson:

Robert Pettersson, centrumledare för ETOUR, robert.pettersson@miun.se, 070-511 69 72

 


Rekommenderat:

Sidan uppdaterades 2022-09-30