Forum för genusforskning arrangerade föreläsning med Irena Pozar

Ons 11 okt 2023 11:30

Nyligen arrangerade Forum för Genusforskning, tillsammans med Frida Stéenhoff-sällskapet och Samhällsvetarprogrammet, en föreläsning med Irena Pozar. Innan föreläsningen kom dessutom en återuppstånden Frida Stéenhoff på besök.

Ett porträttfoto av en blond kvinna med hår över axlarna
Irena Pozar.

Nyligen fick Mittuniversitetet besök av journalisten och medieprofilen Irena Pozar för en föreläsning och ett panelsamtal om feministiska framtider och visioner. Irena började eftermiddagen med sin föreläsning "Backlashen - meeto och feminismen framåt" där hon pratade om meeto och den backlash som uppstod kort därefter.

- Det var verkligen en intressant och gripande föreläsning. Det är oerhört viktigt att prata om detta för trots alla upprop, och alla ord om att lyssna på kvinnors berättelser har vi mycket kvar att göra. Det känns också viktigt att prata om det för att ge andra perspektiv av den svenska självbilden av ’Sverige -världens mest jämställda land’, säger Sara Nyhlén, Forum för genusforskning.

Innan Irena Pozar äntrade scenen fick besökarna se Frida Stéenhoff, spelad av Christine Persson, hålla en monolog och framföra ett sångnummer. Eftermiddagen avslutades med ett panelsamtal.

Läs mer om Forum för genusforskning på deras webbsida

Forum för genusforskning


Rekommenderat

Sidan uppdaterades 2023-10-11