Forum för genusvetenskap blir Forum för genusforskning

Tis 28 nov 2023 11:25

Mittuniversitetets äldsta forskningsforum byter namn till Forum för genusforskning. – ”Vi gör namnbytet för att visa att Forum för genusforskning är öppet för alla”, säger Sara Nyhlén, forumledare.

En kvinna med blont hår sitter framför en bokhylla

Forum för genusforskning är numer Mittuniversitetets äldsta, och yngsta, forum samtidigt. De startade som ett nätverk redan år 1992 och kom senare att instiftas som Forum för genusvetenskap för att nu, 31 år senare, bli Forum för genusforskning.

- I tider av snabb omvandling har feministisk forskning en viktig uppgift i att kontinuerligt analysera processer, strukturer och mekanismer som upprepar patriarkala system, ojämlikheter och skapar nya förtryck och exploatering av människor. Vi gör namnbytet för att betona att Forum för genusforskning är öppet för alla. De som redan jobbar med frågorna och de som är intresserade av nya perspektiv, säger Sara Nyhlén.

Flertal aktiviteter på gång

Forum för genusforskning arrangerar många olika typer av aktiviteter. Bland annat har de årliga forskardagar, seminarieserier, inbjudna gäster, föreläsningar samt en egen rapportserie. För att lansera namnbytet kommer FGF dessutom att ordna ett event i Sundsvall och Östersund.

- Den 15/1 kommer vi att bjuda på kaffe och tårta på campus i både Sundsvall och Östersund. Vi kommer också att ha bokbord med våra publikationer och annan information, så då är alla välkomna att komma förbi och fika och snacka, säger Sara Nyhlén.

Mer information

Här kan du läsa mer om Forum för genusforskning och de kommande aktiviteterna 


Rekommenderat

Sidan uppdaterades 2023-11-28