Sommarkurserna 2023 lockar fler jämfört med 2022

Fre 17 mar 2023 08:10

Nästan 6 000 personer har valt att söka någon av Mittuniversitetets sommarkurser i första hand. Det är en ökning jämfört med 2022.

Studenter, Sundsvall, utomhus

Mittuniversitetet är alltjämt ett av de populäraste sommaruniversiteteten. Det visar nya söksiffror från Universitets- och högskolerådet, UHR, som också redovisar att det totala antalet sökande till sommarkurser på landets universitet ökar. Mittuniversitetets ökning är något högre än den genomsnittliga ökningen i riket.

− Det är klart att vi gläds åt att se positiva siffror och det är också tillfredsställande att Mittuniversitetets ökning jämfört med fjolåret ligger över snittet. Sammantaget är det väldigt bra att fler väljer att kompetensutveckla sig även på sommaren, säger Anders Fällström, rektor på Mittuniversitetet.

Ansökningsomgången för sommarens kurser avslutades 15 mars och 5 958 personer valde Mittuniversitetet som sitt förstahandsval. Det totala antalet sökande till Mittuniversitetets sommarkurser var drygt 15 400 personer. Ifjol var motsvarande siffra 14 300 personer.

De som valt att söka till Mittuniversitetet hade i år 54 olika kurser och utbildningar att välja mellan, vilket är något fler jämfört med under fjolåret.

När de gäller vilka kurser som är mest populära så ser topplistan ut så här.

Sommarkurser vid Mittuniversitetet med flest antal förstahandssökande 2023

  1. Kriminologi GR (A) Introduktion till kriminologi, 769 förstahandssökande
  2. Psykologi GR (A) Positiv psykologi, 674 förstahandssökande
  3. Kriminologi GR (A), Droger och kriminalitet, 442 förstahandssökande
  4. Juridik GR (A) Juridisk översiktskurs, 430 förstahandssökande
  5. Pedagogik GR (A), Att möta elever med omfattande och problematisk skolfrånvaro, 313 förstahandssökande

Majoriteten av sommarkurserna är distansutbildningar och innebär en möjlighet för fortbildning av redan yrkesverksamma och för nya studenter att prova på eller förbereda sig för högre utbildning. Redan etablerade studenter kan också snabba på sin utbildning genom sommarkurserna.

Ansökningstiden för sommarkurserna har gått ut, men för vissa kurser kan en sen anmälan fortfarande vara möjlig se, www.antagning.se. Samtidigt har ansökan för höstterminens utbildningar öppnat och där är sista ansökningsdag 15 april.

Kontaktperson:

Marlene Berg, kommunikationschef, 010-142 87 79, marlene.berg@miun.se


Rekommenderat

Sidan uppdaterades 2023-06-19