En heldag med Framtidens Välfärd – ”ett gott exempel på samverkan”

Tis 13 jun 2023 14:59

Under förra veckan träffades referensgruppen och projektledare för forskningsprogrammet Framtidens Välfärd på Mittuniversitetet. Dagen var fylld av dialog om forskning, verksamhetsutveckling, implementering och fortsatt samverkan.

Ett konferensrum med flera deltagare runt ett bord som tittar mot en skärm
Foto från träffen på Mittuniversitetet.

I Framtidens Välfärd möts Mittuniversitetet och Härnösand, Nordanstig, Sundsvall, Timrå och Ånge kommuners verksamheter i en samverkansmiljö profilerad för forsknings- och utvecklingsarbete med relevans för framtidens vård och skola. Målet med programmet är att bana väg för större satsningar med möjlighet att utveckla en stark forskningsmiljö, som med koppling till högkvalitativa utbildningar kan säkra kunskaps- och kompetensförsörjning, men också generera ny kunskap om hur vård och skola kan organiseras för framtidens välfärd.

Ett gott exempel på samverkan

Under dagen beskrev projektledarna sina pågående projekt, därefter följde en workshop om att implementera resultat i verksamheten. På eftermiddagen träffades referensgruppen och diskuterade vetenskaplig kvalité, verksamhetsplan och berättelse, aktiviteters relevans samt planering framåt.

Genom att stärka och generera forskning och utbildning tillgängliggörs kunskap för fler genom hela livet och miljön attraherar studenter och medarbetare som bidrar till global och regional utveckling

- Att både Mittuniversitetet och kommunerna samverkar och sprider kunskaper och delar kompetenser är jätteviktigt. Framtidens Välfärd: Vård och Skola är ett gott exempel på samverkan mellan universitetet och kommuner och ligger i linje med Mittuniversitetets vision om ett globalt universitet med lokalt engagemang där vi forskar och utbildar för hela livet, säger Lena Boström, projektledare.

Malin Holmström-Rising, också projektledare, fyller i: 

- Genom att stärka och generera forskning och utbildning tillgängliggörs kunskap för fler genom hela livet och miljön attraherar studenter och medarbetare som bidrar till global och regional utveckling.

Vad är på gång inom Framtidens Välfärd: Vård och Skola?

  • Den internationella konferensen den 17 augusti om lärarbristen,  WATS´up 
  • Öppna föreläsningar under HT-23. Först ut är Helén Rönning med hybrid lunchföreläsning den 21 sep där Helén berättar mer om sina pågående projekt inom Framtiden Välfärd Omvårdnad-Trygg digitalt och Omvårdnad-Trygg hemgång.
  • Föreläsning om Motivation för yngre barn.
  • Fortbildning inom spåret Hälsa & lärande planeras v. 44. Program kommer snart

Vill du läsa mer?

Här kan du läsa mer om Framtidens Välfärd: Vård och Skola och det som är på gång. 


Rekommenderat

Sidan uppdaterades 2023-06-13