Ökade antagningssiffror till höstterminen

Ons 12 jul 2023 13:47

Det första urvalet till höstens program och kurser vid landets universitet och högskolor är nu genomfört. Vid Mittuniversitetet har nära 15 800 antagningar beslutats jämfört med 14 100 ifjol.

Fyra studenter som samtalar.

– Vi ser en ökning på 12 procent jämfört med fjolåret, vilket ligger över riksgenomsnittet på 4 procent. Det är spännande och viktiga veckor för oss, men framför allt för de som planerar att studera med start i höst. Mitt viktigaste budskap till alla som antagits till en utbildning eller kurs är att man ska komma ihåg att tacka ja till sin plats så att den inte tillfaller någon annan, säger Anders Fällström, rektor.

Omkring 15 800 antagningar till Mittuniversitetet har genomförts i det första urvalet, varav drygt 4 800 på programutbildningar och knappt 11 000 på kurser.

Efter det första urvalet står fortfarande många som reservplacerade vid Mittuniversitetet. De sökande har nu fram till den 21 juli på sig att tacka ja till sin studieplats. Efter det görs ett nytt urval och den 27 juli skickas ett nytt antagningsbesked till de som var reservplacerade i det första urvalet.

– Extra glädjande är att vi har 84 studenter antagna till den decentraliserade sjuksköterskeutbildningen som nu genomförs för första gången i Bispgården, Sollefteå, Strömsund, Sveg och Ånge. Vi har alltså gott hopp om att fylla dessa utbildningsplatser. Nu ser vi fram emot att möta både nya och nuvarande studenter på campus eller på distans när höstterminen börjar om några veckor, säger Anders Fällström.

I första urvalet är drygt 2 400 av de antagna knutna till utbildningar och kurser vid Campus Sundsvall och drygt 2 100 av de antagna är knutna till Campus Östersund. Resterande antagningar är till utbildningsalternativ som ges på distans och dessa kan ännu inte knytas till någon av campusorterna.

Mittuniversitetet erbjuder inför hösten 110 olika programutbildningar och 315 kurser.


Rekommenderat

Sidan uppdaterades 2023-07-12