Nordea uppmärksammar Mittuniversitetets forskare

Tor 31 aug 2023 13:48

Årets mottagare av Nordeas vetenskapliga pris på 100 000 kronor är Jimmy Jaldemark, docent i pedagogik vid Mittuniversitetet. Doktoranderna Hilda Broqvist och Christian Nounkeu Tatchou uppmärksammas också.

                                                                 

– Jättekul så klart, men också ett tecken på behovet av mer forskning om hur lärande inom arbetslivet går till och hur högskoleutbildning kan bidra till organisationsutveckling, säger Jimmy Jaldemark, docent i pedagogik vid Mittuniversitetet.

Bakom priset står Nordeas Norrlandsstiftelse och i motiveringen kan man läsa:
”Docent Jimmy Jaldemark har på ett mycket bra sätt främjat arbetet inom bland annat teknikstött lärande både nationellt och internationellt. Forskningen handlar om hur digitalisering påverkar samhällets utveckling och hur de villkor som uppstår skapar nya förutsättningar för lärande och organisatorisk utveckling. Han är en av de drivande bakom att Centrum för forskning om ekonomiska relationer (CER) har utvecklat livslångt lärande till ett fokusområde, forskningsmässigt såväl som i fråga om kompetensförsörjning och kompetensutveckling, vilket är till stor gagn för regional utveckling. Jimmys forskning har potential att berika forskningsfältet ytterligare samt är till stor relevans för bankens verksamhet.”

– Våra studier inom bankväsendet visar att livslångt lärande, kompetensförsörjning och kompetensutveckling är väldigt viktiga strategiska frågor för en organisation. Men det behövs mer kunskap om hur organisationer kan bli bättre på att stödja medarbetares livslånga lärande och på så sätt både bidra till att förädla deras kompetens och stärka organisationens kapacitet, säger Jimmy Jaldemark.

– Vår bransch står inför stora förändringar gällande digitalisering och ändrade regelverk. Vi har många värdeskapande interna utbildningar, de är dock väldigt anpassade just för vår organisation. Jimmys forskning och delaktighet i olika utbildningar inom detta område kompletterar och berikar vår kompetensutveckling genom andra och mer övergripande perspektiv, säger Carina Bergquist Palm, regionchef Nordea.

Priset delas ut vid Akademisk högtid, fredag 6 oktober 2023.

Utöver detta tilldelas doktoranderna Hilda Broqvist, Institutionen för humaniora och samhällsvetenskap, samt Christian Nounkeu Tatchou, Institutionen för Kommunikation, Kvalitetsteknik och Informationssystem, varsitt resestipendium från Nordea för att kunna bedriva forskning eller studier utomlands.

Kontaktperson:

Jimmy Jaldemark, docent i pedagogik vid Mittuniversitetet, 010-142 82 88, jimmy.jaldemark@miun.se


Rekommenderat

Sidan uppdaterades 2023-09-04