Nationell skogskonferens arrangeras på Mittuniversitetet

Ons 27 sep 2023 10:03

Den 3 oktober hålls en nationell skogskonferens i samarbete med Skogsstyrelsen på Mittuniversitetet i Sundsvall. På agendan står några av de hetaste skogsfrågorna idag. Det blir omvärldsanalys, EU-uppdatering och debatt.

Närbild av skog

Skogsstyrelsens nya omvärldsanalys presenteras på konferensen. Det blir också senaste nytt om de viktigaste EU-frågorna som rör skogen och var skogspolitiken just nu befinner sig med samtal och debatt.

Vid konferensen deltar landsbygdsminister Peter Kullgren (KD) och generaldirektörerna för Naturvårdsverket och Skogsstyrelsen, Björn Risinger och Herman Sundqvist. Tillsammans ger de en uppdatering om de viktigaste skogliga frågorna och utredningsuppdragen från regeringen som kan komma att påverka svenskt skogsbruk.

En rad EU-experter från myndigheter och organisationer finns på plats för att förklara och föra samtal om EU-beslut och vilka konsekvenser de väntas få för svensk skogssektor. Det blir även en politisk debatt med ledamöter från miljö- och jordbruksutskottet.

Från Mittuniversitetet medverkar Anders Fällström, rektor och Hans-Erik Nilsson, vicerektor för innovation och näringslivssamverkan. 

Mittuniversitetet är medarrangör för konferensen som ges live och sänds digitalt från campus Sundsvall den 3 oktober kl 10:00-16:00

Skogsprogrammets årskonferens arrangeras av Skogsstyrelsen på Landsbygds- och infrastrukturdepartementets uppdrag i samverkan med Mittuniversitetet.

Skogsprogrammet är en plattform för dialog mellan skogens intressenter, myndigheter och regeringen. Strategin för skogsprogrammet antogs 2018.

För anmälan och program, se webbplatsen: Skogsprogrammets årskonferens 2023 - Skogsstyrelsen

Mer information:

Vanja Strand, nationell samordnare, Skogsstyrelsen, 0660 – 26 65 52, vanja.strand@skogsstyrelsen.se

Inger Axbrink, projektledare Mittuniversitetet, 010-142 88 99, inger.axbrink@miun.se

 

Följ skogskonferensen live på webben

Närbild av skog

Länk till sändningen

Skogskonferensen sänds live på tisdag 3 oktober kl 10.15-16.00. Här kan du följa konferensen.

Rekommenderat

Sidan uppdaterades 2023-09-28