Studenter från Mittuniversitetet deltar i internationellt projekt i Litauen

Mån 25 sep 2023 08:40

Tre elever från Förskollärarprogrammet kommer i slutet av månaden att delta i ett internationellt projekt vid Kaunas University i Litauen. Projektet fokuserar på social hållbarhet och användandet av lekfull konst i förskolan.

Studentbilder

Möjligheten att få åka till Litauen kommer från det samarbete UTV och Förskollärarprogrammet har med Nordplus – ett nätverk bestående av universitet och högskolor inom Norden och Baltikum. Från varje lärosäte erbjuds fyra studenter, utifrån en intresseanmälan, att åka och delta i ett internationellt projekt. Den här gången handlar projektet om social hållbarhet och lekfull konst i förskolan och lotten att få åka föll på förskollärar-studenterna Lena Lucchesi-Sverin, Sara Näslund samt Madelene Brantgård Salomonsson som alla ser framemot resan.

- Det känns såklart pirrigt men mest spännande. Vi har ett fullspäckat schema när vi är på plats. Jag tror att det kommer att bli en vecka av många nya lärdomar och möjlighet till inspiration. Jag hoppas på givande samtal och informationsutbyten med både studenterna och lärarna från de andra länderna, säger Lena Lucchesi-Sverin.

Madelene Brantgård Salomonsson håller med:

- Det ska bli jätteroligt! Jag har förväntning på att få en bredare vetskap kring bildskapande och en inblick kring hur andra länder arbetar med detta. Vi är rätt så många studenter sammanlagt så vi kommer kunna delge varandra nya kunskaper och inspiration. Genom utbyte av kunskaperna som vi alla besitter så kommer det bredda vår egen. Det vi kommer lära oss, och få inspiration kring, tror jag kommer göra att min roll som förskollärare blir mer kreativ och färgglad, men även olika sätt kring hur jag kan arbeta och utveckla den sociala hållbarheten inom bildskapande på förskolan.

Även Sara Näslund är förhoppningsfull inför resan:

- Jag tror att det kommer ge nya perspektiv och lärdomar att få möta andra studenter från olika länder. Kursens fokus är social hållbarhet och lekfullt skapande och det är kunskaper som kan vara bra att ha med sig som förskollärare.

Mer information

Här kan du läsa mer om Nordplus och samarbetet med Mittuniversitetet.

Nordplus


Rekommenderat

Sidan uppdaterades 2023-09-25