Genusvetenskaplig forskning uppmärksammas i samband med internationella kvinnodagen

Fre 23 feb 2024 18:15

Genom ett initiativ från Ämnesföreningen för genusvetenskap (ÄG) anordnar Forum för genusforskning (FGF) Genusstafetten på Östersunds bibliotek den 12/3. - Syftet är att visa upp hur mycket spännande och varierande forskning som bedrivs, säger Lovise Haj Brade.

En abstrakt oljemålning i svart, blått och rött

Genusstafetten är en nationell stafett mellan de flesta av de lärosäten som bedriver genusvetenskaplig undervisning och genusforskning. Den utspelar sig runt den internationella kvinnodagen den 8:e mars och upplägget är liknande på alla platser: 5-6 korta presentationer av egen aktuell forskning från genusforskare inom olika ämnen på en offentlig plats utanför universitetet. Det är ett öppet och tillgängligt format och publiken har möjlighet att ställa frågor och interagera med forskarna och varandra under och efter stafetten.

- Alla är välkomna som publik och alla på Mittuniversitetet som forskar med ett genusperspektiv är välkomna att kontakta mig om de vill vara med och presentera på stafetten. Ju fler och mer olika vi är desto bättre, säger Lovise Haj Brade, forskare och universitetslektor vid Mittuniversitetet och fortsätter:

- Vi befinner oss i en tid av politisk repression där solidaritet och maktkritiska perspektiv behövs mer än någonsin inom forskningen. Därför är det viktigt att vi ser till att synas och visa på genusforskningens mångsidighet och vida utbredelse i hela landet. För Mittuniversitetet specifikt känns det viktigt att börja kraftsamla och bygga kontakter bland alla som forskar med ett genusperspektiv inför att vi ska stå värdar för den stora nationella genusforskningskonferensen g25 nästa höst.

Mer information

Var? Östersunds bibliotek

När? 12 mars

Tid: 12 – 13.30

Anmäl dig till Genusstafetten genom att skicka ett mejl till Lovise Haj Brade


Rekommenderat

Sidan uppdaterades 2024-02-23