Create your future arrangerade workshop om ungas sysselsättning

Ons 20 mar 2024 09:41

Nyligen arrangerade Create your future en workshop med syftet att öka förståelsen för ungas chanser till sysselsättning. Deltog gjorda aktörer från Västernorrland, Jämtland och Västerbotten som på olika sätt jobbar med, och möter, ungdomar och unga vuxna.

6 personer sitter runt ett bord och tittar på en skärm på väggen

Kan du berätta lite om workshopen, vad gjorde ni och vilka deltog?

- Workshopen innehöll presentationer och diskussioner dels om vad aktuell forskning visar om unga som står utanför arbetsmarknaden och högre studier, dels om en finsk modell för hur man kan jobba med nätverk för att stärka ungas sysselsättning, säger Karin Larsson Hult, projektkoordinator, och fortsätter:

- Bland deltagarna fanns bland annat personal från gymnasieskolor och vuxenutbildning, och representanter från kommuner, Technichus och Kommunförbundet.

Varför är det viktigt med den här typen av aktiviteter?

- Projektet Create your future handlar bland annat om att skapa nätverk, då vi behöver vara ett stort antal aktörer som tillsammans jobbar för att öka ungas möjligheter till sysselsättning.

Vad hoppas ni få ut av det?

- Ambitionen med workshopen var att sprida kunskap och skapa kontakter med aktörer i mellersta Norrland, som är fokusområde för projektet.

Hur fortsätter ert arbete?

- Rent praktiskt kommer vi involvera fler skolor och kommuner i projektet, genom att lärare och elever kan testa ett digitalt mentorverktyg som är en del av projektet. Verktyget syftar till att främja studier och förbättra elevers chanser till ett aktivt deltagande på arbetsmarknaden. Forskningsmässigt fortsätter analyserandet av skolfrånvaro i Sverige samt intervjuer med skolhuvudmän, politiker och skolpersonal.

Mer information

Om du jobbar inom skolan eller på andra sätt med ungdomar och unga vuxna, kontakta oss gärna för mer information om verktyg för att öka möjligheterna till ungas sysselsättning.

Läs mer om Create your future här.


Rekommenderat

Sidan uppdaterades 2024-03-20