Se våra aktiviteter i Östersund

Aktuella aktiviteter

 

Välkomna på lunchyoga våren 2020

Med bas i klassisk indisk yoga kallad Satyanandayoga och i hållningslära så som den förmedlas av Jirka, tjeckisk yogi och forskande sjukgymnast, har vårterminens lunchyoga tema ”yoga som meditation”. Vi inkluderar meditativa tekniker i yogarörelserna och avskutar med yoga nidra – en mycket avslappnande liggande meditationsteknik.  

Klasserna består av ca 45 min asanas (yogarörelser) och ca 15 min Yoga Nidra. Ibland styr vardagen oss och då är det möjligt att gå innan Yoga Nidra.  

Du är välkommen att prova på någon gång först innan du bestämmer dig för om du vill fortsätta. Du anmäler dig via mail till yogabykarinlinder@outlook.com. Kostnaden för alla 19 gånger är 1700 kr – vill du delta i halva kursen med slut / start 17 mars betalar du 900 kr för 10 ggr. Till detta kan använda ditt individuella friskvårdsbidrag.  

Vi håller till på Litsvägen 31 kl 12-13 följande datum (varierande tisdagar och torsdagar)

Varmt välkommen
Karin Linder

9/1
16/1
23/1
30/1
4/2
13/2
18/2
27/2
12/3
17/3
26/3
31/3
7/4
23/4
28/4
7/5
12/5
19/5
26/5


Innebandy

På tisdagar spelar vi innebandy i Exercishuset mellan kl.11.00-12.00. Ta med egen klubba. Duschmöjligheter för både damer och herrar finns i Exercishuset. Vill du vara med i vår innebandy e-postlista och få meddelande när innebandyn är inställd eller flyttad. Skicka en rad till Bengt.Nilsson@miun.se så lägger vi in dig i e-postlistan.  


Gåstavar

finns att låna i receptionen.
2 av dessa är BungyPump-stavar med 4 kilos motstånd, resterande 10 är vanliga teleskopsstavar så du kan ställa in dem utifrån din egen längd.

BungyPump-stavar är den unika träningsstaven med cirka 20 centimeters inbyggd fjädring med motstånd. Du får ut mycket mer av träningspasset än med vanliga gåstavar - starkare kropp, högre förbränning och bättre kondition. Stavarna kan användas vid promenader och löpning men passar dessutom helt perfekt att använda som ett styrketräningsredskap både inom- och utomhus. BungyPump är det nya multifunktionella sättet att träna både kondition och styrka på en och samma gång. BungyPump är det allsidiga och effektiva träningsredskapet som gör motionsrundan mycket roligare!

För dig som har problem men nacke och axlar kan det räcka med att använda teleskopstavarna för att få igång cirkulationen i överkroppen. Tänk också på att stavhöjden bör vara så att din armbåge är 90 grader i vinkel för att inte förvärra eventuella skador. Känner du dig osäker på hur du ska bruka stavarna kan du kontakta Eva Lena Winther på STUA för information.

Stavarna finns i receptionen i hus G och en lista finns för utlåning. Stavarna är märkta och ska återlämnas efter varje pass så fler kan nyttja dem.

Kontakt