Coachen tippar svenskarnas chanser i curling

Tis 01 feb 2022 07:16

Först ut i OS är curlingen. Redan onsdag 2 februari möter Sverige Storbritannien i mixed dubbel. Så vad tror vi om Sveriges chanser?

Anna Gustafsson

Anna Gustafsson från Härnösand tog examen från Idrottsvetenskapligt program 2017. Hon har själv varit elitsatsande curlingsspelare och jobbat som huvudtränare på NIU Curlinggymnasium i Östersund. Just nu är hon föräldraledig från det egna företaget inom personlig träning och hälsa. Hon är även massör för curlinglandslagen och hjälper curlingförbundet med fysträning för ungdomar.  

Vad tror du om Sveriges chanser att ta medaljer i curling i OS?

– Jag tror att Sveriges curlinglag har stora chanser att ta medalj i båda discipliner - Lag och Mixed Dubbel. Så länge alla lagmedlemmar håller sig friska så har vi starka lag som är trygga med varandra och definitivt kan placera sig topp 3.

Hur stor är sporten i Sverige i dag?

– Det finns cirka 3 000 spelare i Sverige. Så en liten sport men där vi är rankade etta i världen på både dam- och herrsidan, och rankade fyra i Mixed Dubbel.

Vad var det som gjorde att du började spela curling?

– Hela min familj spelade, så det har alltid funnits där. Man hängde på curlinghallen som liten när föräldrarna spelade klubbmatcher.

Vad är det roligaste med ditt jobb?

– Att se utvecklingen hos mina kunder. Att jobba både med hälsa och prestation gör att ingen dag är den andra lik. Jag har världens roligaste jobb!

Läs mer om Mittuniversitetet och OS på miun.se/os


Rekommenderat

Sidan uppdaterades 2022-02-02