Källsortering på Campus Sundsvall

Tor 27 okt 2022 11:00

Nu kommer vi inom kort att kunna källsortera vårt avfall på Campus Sundsvall. Du som medarbetare har ansvar för att sortera ditt avfall på rätt sätt, detta gäller både kontor och personalrum. Källsorteringsstationer är beställda och kommer inom kort att finnas i alla hus.

Grönborg/A-huset, interiör

Alla medarbetare ska källsortera sitt eget avfall

Det innebär att om du har en papperskorg på ditt kontor så ska du själv tömma och sortera skräpet i våra källsorteringsstationer som står vid lunchrummet och på publika platser. Kärlen innehåller olika fack för kompost, plast, metall, wellpapp och glas. På kärlen finns det dekaler hur det ska sorteras. Papper lämnas i pappersåtervinningen i respektive postrum. Både Åkroken och Åkanten har ett källsorteringsrum där det går att lämna till exempel lampor och batterier.

Lokalvård och avtal

Campusservice arbetar med service runt om på våra två campus där bland annat lokalvård ingår. Det ingår inte i städpersonalens uppdrag att källsortera ditt avfall.

Frekvensen på lokalvård enligt gällande avtal:

  • Samtliga kontor städas en gång i veckan
  • Personal- och allmänna toaletter städas fem gånger per vecka
  • Personalrum städas fem gånger i veckan
  • Storstädning och fönsterputs sker en gång per år
  • Golvvård sker vid behov

Det går naturligtvis att beställa extra städning vid olika tillfällen, har du frågor eller önskar du göra en sådan beställning är du välkommen att kontakta Joakim Fröberg (Sundsvall) eller Roland Persson (Östersund) på Campusservice.

Gällande lokalvården så finns en standardnivå som gäller för hela universitetet och kvalitetskontroller genomförs utifrån INSTA 800.


Rekommenderat

Sidan uppdaterades 2022-10-31