Hallå, Mattias Vesslegård!

Fre 08 apr 2022 10:54

Journalistprogrammet är ett av de utvalda programmen som syns i sociala medier just nu...

Närbild på en man med brunt kort hår och blåblommig skjorta.
Mattias Vesslegård

Mattias Vesslegård jobbar som adjunkt sedan 4 ½ år tillbaka, och sedan i somras är han också programansvarig på journalistprogrammet. 

Vad tycker du om att Mittuniversitetet satsar extra mycket på att synas i sociala medier?

— Det är väl just på sociala medier man kan nå ut på bästa sätt idag. Om man tänker sig universitetet som ett företag är det ju ett måste att synas för att människor ska veta att man finns. Och ju mer synlighet vi har desto mer kommer också människor att känna till om oss. Synligheten leder också till en sorts legimitet.

— Jag tror att det är på sociala medier som målgruppen ser att ”Jaha, Mittuniversitetet har också den här utbildningen”. Att sociala medier drar trafik till hemsidan och sedan vidare till respektive programsida där man kan ha mer information.

Vad hoppas du på att kampanjen för ditt program ska ge för resultat?

— Jag hoppas att vi får ett högre söktryck. Det har gått ner de senaste åren med en väldigt liten uppåttrend de senaste två åren. Så jag hoppas på att den här kampanjen kan locka fler studenter till programmet.

Vad är det bästa med ditt jobb?

— Det absolut bästa är studenterna! Jag tycker om att träffa och lära känna nya människor, och höra hur de tänker och resonerar. Det får jag verkligen utlopp för i jobbet. Nummer två är att jobbet ger mig möjlighet att utveckla och testa nya saker. Just nu jobbar vi med att utveckla journalistprogrammet, och utöver det har jag också tagit fram och utvecklat några kurser från start till mål. 

Sist men inte minst, vad hoppas du på inför hösten?

— Förutom många sökanden hoppas jag att det nya programmet fungerar så bra som vi har tänkt i och med allt vi har gjort om. Jag hoppas verkligen att studenterna tar chansen att forma sin egen specialistkunskap inom programmet*.

 

*Journalistprogrammet kommer från och med i höst att innehålla fler valbara kurser så att studenterna själva kan forma sin utbildning. Genom att välja en inriktning kan de specialisera sig inom valfritt ämne exempelvis video eller radio, alternativt inom något helt annat ämnesområde som exempelvis juridik eller miljövetenskap.


Rekommenderat

Sidan uppdaterades 2022-04-14