Stöd kring generativ AI för dig som undervisar och för studenter

Ons 04 okt 2023 08:39

Nytt på miun.se: resurssidor om generativ AI i högre utbildning för dig som undervisar inom högre utbildning och för studenter.

undervisning, klassrum, skola

Nu finns resurssidor på vår webb dig som undervisar och även för studenter, om generativ AI i utbildning. Sidorna innefattar informativa och pedagogiska resurser som syftar till att stärka kunskap och förståelse för generativ AI, samt vägleda lärare och studenter i hur man kan tänka kring användningen av generativ AI i utbildningsmiljö. För dig som undervisar finns information om vad generativ AI är och hur det fungerar, på en grundläggande nivå, samt tips kring examinationer och för undervisning. Det finns även sidor riktade till studenter samt material du kan använda som stöd för att prata om hur studenter får, eller inte får, använda generativ AI i din kurs och dina examinationer.  

Läs mer om generativ artificiell intelligens och lärande inom högre utbildning

Vi uppmuntrar alla lärare och studenter att utforska dessa nya sidor för att dra nytta av de resurser och stöd som erbjuds. Feedback och förslag på ytterligare material eller information som kan inkluderas på sidorna är varmt välkomna. Sidorna finns på svenska och i en något mer kortfattad engelsk version och kommer fortlöpande uppdateras. 

Har du frågor, kommentarer eller behöver stöd kring detta får du gärna kontakta oss på PUkontakt@miun.se  


Rekommenderat

Sidan uppdaterades 2023-10-04