Mittlyftet – där nyttan av samverkan blir verklighet!

Tor 23 nov 2023 08:49

Tisdag den 21 november arrangerades Mittlyftet på campus Sundsvall - eventet där forskare och kommunrepresentanter lyfter fram resultat och nyttan av kommunsamverkansprojekt i regionen. Teman för dagen var hållbarhet, hälsa, idrott och teknik.

Två kvinnor med headset ler mot kameran.
Therese Eriksson och Åsa Yderfält på forsknings- och utbildningsstöd (FUS) var moderatorer under Mittlyftet.

”Mittlyftet är ett bra forum för oss som arbetar med samverkansavtalen att mötas för kunskaps- och erfarenhetsutbyte. Det känns roligt att vi tillsammans kan inspirera till framtida samarbeten”, säger Åsa Yderfält, vid avdelningen för forsknings- och utbildningsstöd (FUS) som tillsammans med kollegan Therese Eriksson modererade dagen.

Therese och Åsa är Mittuniversitetets processledare inom kommunsamverkan. Tillsammans med koordinatorer på kommunerna planerar de kring nya forskningsprojekt genom att fånga upp kommunernas behov och koppla ihop dem med våra forskare.

”Det har varit en intressant dag med bra presentationer, givande samtal och engagerade åhörare – både på plats och digitalt. Vi vill också passa på att rikta ett stort tack till alla våra talare som deltog under dagen och gjorde den så lyckad", säger Therese.

Se presentationerna i efterhand

Mittlyftet rymde teman som hållbarhet, hälsa, idrott och teknik från sju olika forskningsprojekt. Under dagen presenterades forskningsprojekten:

  • IoT Testbäddar för smarta samhällen
  • Stora hållbara etableringar
  • Lokal upphandling för omställning mot ett hållbart livsmedelssystem
  • HLT - Hälsa, Lärande och Trygghet
  • Nya metoder för att mäta träningsbelastning inom uthållighetsidrott
  • GDPR och den visuella kommunikationen i offentlig verksamhet
  • Den tillitsbaserade och vetenskapande socialtjänsten

Missade du presentationerna? Då har du möjlighet att se dem i efterhand. Inom kort hittar du dem på vår YouTube-kanal.

Om Mittlyftet

Mittlyftet är ett hybridevent som arrangeras två gånger per år - en gång på våren och en gång på hösten vid campus Sundsvall.

Syftet med Mittlyftet är att presentera och lyfta fram resultat och nyttan av de forskningsprojekt som vi håller inom kommunsamverkan i vår region.

 


Rekommenderat

Sidan uppdaterades 2023-11-23