Besöksveckan har rullat igång

Mån 27 mar 2023 15:58

Under måndagen inleddes platsbesöken som ingår i den andra omgången av forskningsutvärderingen ARC21. Ett 40-tal experter är på plats och prorektor Håkan Wiklund ser fram emot veckan.

Åhörare sitter i föreläsningssal med ryggen mot kameran
Prorektor Håkan Wiklund hälsade expertpanelerna välkomna. Foto: Viktor Fellbrink.

– Den här omgången har vi experter från elva länder som besöker oss och det kommer bli en både spännande och intensiv besöksvecka. Vi drabbades av en liten försening i starten på grund av problem med tåg- och flygtrafik för några av de tillresande deltagarna, men det kommer inte att påverka genomförandet i övrigt, säger Håkan Wiklund.

I den första omgången av ARC21 utvärderades forskningscentrum och forskningsämnen knutna till dessa, inklusive relaterad forskarutbildning. I den andra omgången utvärderas övriga forskningsämnen och resterande forskarutbildning.

Besöksveckan inleddes med att prorektor, dekaner och chefen för forskning- och utbildningsstöd (FUS) höll korta presentationer om universitetet. Vid presentationerna medverkade experter och företrädare för de åtta olika utvärderingsenheterna (UoA). Dagen avslutas med middag.

– Jag vill passa på och rikta ett stort och varmt tack till arbetsgruppen för ARC21 som har gjort ett fantastiskt arbete genom hela ARC-processen, säger Håkan Wiklund.

Besöksveckan inleds i Sundsvall och fortsätter därefter i Sundsvall och Östersund med separata möten inom de olika utvärderingsenheterna.

– I slutet av maj kan vi se fram emot att få ta del av expertpanelernas rapporter och efter eventuella revideringsrundor sker en återrapportering till ledningsrådet under tidig höst, säger Håkan Wiklund.

Här kan du läsa mer om ARC21. 


Rekommenderat

Sidan uppdaterades 2023-03-27