Seminarium: MSCA Postdoctoral Fellowship

Tor 02 mar 2023 15:15

I maj håller Grants Office ett seminarium om att skriva konkurrenskraftiga Marie Skłodowska-Curie Actions (MSCA) ansökningar för postdoktorala stipendier.

En man i ett serverrum.

Seminariet riktar sig till forskare tidigt i karriären (<8 år sedan disputation, se behörighetskriterier nedan) som arbetar på MIUN och som är intresserade av att åka utomlands för att stärka sin forskarkarriär eller externa forskare, som vill utveckla sin vetenskapliga vision, sitt nätverk, och sina färdigheter på MIUN.

Under seminariet går vi igenom ansökningsprocessen och hur man skriver en framgångsrik ansökan. Seminariet avslutas med en frivillig session där du kan börja skriva din egen ansökan.

Kontakta grantsoffice@miun.se för att anmäla dig till eventet! Kontakta oss också om du inte kan närvara vid dessa datum och är intresserad av ett onlineevenemang senare i år. Det går även bra att ställa frågor till forskningsrådgivare Katrin Lindbäck, katrin.lindback@miun.se.

Tid

8 maj (Östersund) kl. 9.15-14.00

11 maj (Sundsvall) kl. 9.15-14.00

Preliminärt program

09.15-10.00 Backgrund, ansökningsstruktur, och utvärderingsprocess

10.00-10.15 Frågor och kort paus

10.15-11.00 Klarhet i syftet, nyskapande och ambition, metod, handledning och nyttiggörande.

11.00-11.15 Frågor och kort paus

11.15-12.00 Leveranser och milstolparm risk och några slutgiltiga tips

12.00-13.00 Lunch

13.00-14.00 Egen skrivarsession: Börja skriva på din egen ansökan och utveckla ditt koncept – vi är tillgängliga för frågor och återkoppling 

Deadline för registrering till seminariet

24 april, 2023

Vad erbjuder stipendiet?

Möjligheter att arbeta med personliga forskningsprojekt genom att flytta mellan länder och eventuellt sektorer för att skaffa sig nya färdigheter. Mobiliteten kan vara inom eller utanför EU, eller för att locka utländska forskare att arbeta i EU. Bidraget täcker två års lön, ett mobilitetsbidrag, forskningskostnader och omkostnader för värdinstitutionen.

Vem kan söka?

Enskilda forskare tillsammans med värdorganisationen. Kravet är att forskaren har en doktorsexamen med högst 8 års erfarenhet efter disputationen (med avdrag för tid som inte avsatts för forskning, t.ex. undervisning, föräldraledighet). Om du är medborgare eller varaktigt bosatt i ett EU-land eller ett associerat land, kan även tid utanför Europa dras av, men det måste dokumenteras väl. För externa forskare kan du bara ha arbetat eller bott i Sverige mindre än ett år de senaste tre åren.

Seminariet är öppet för sökande som uppfyller behörighetskriterierna ovan. Om du för närvarande inte är associerad med MIUN måste du identifiera en potentiell MIUN-handledare som är villig att stödja din ansökan.

Deadline ansökan

13 september, 2023

 

 


Rekommenderat

Sidan uppdaterades 2023-03-02