Helpdesk heter nu IT‑support

Ons 05 apr 2023 15:39

Den 5 april byter Helpdesk namn till IT-support. Vi passade på att ställa några frågor till Christer Backlund Enered, enhetschef för IT-supporten vad förändringen kommer att innebära.

En man i glasögon och marinblå tröja som står utanför ett vitt hus med gula bänkar i bakgrunden
Christer Backlund Enered

Varför byter ni namn från Helpdesk till IT-support?

– Vi vill att alla ska förstå och veta vad vi jobbar med därav ett namnbyte till IT-support, men också för att namnet Helpdesk känns lite föråldrat.

Vad kommer förändringen att innebära?

– Vi tror att ledtiderna för våra ärenden kommer att kortas ner vilket kommer bli positivt för hela organisationen. Vi hade tidigare en enhet som var uppdelad i Helpdesk och användarstöd, där några medarbetare svarade på samtal och några var ute på campus och hjälpte till. Nu startar vi i stället en gruppering som heter IT-support, där alla ska kunna göra allt. Vi får då en bättre kunskapsspridning samt att alla medarbetare får chans att möta medarbetare och studenter både digitalt och personligt.

Kommer ni att arbeta på ett annat sätt eller erbjuda annan typ av tjänst?

– Vi skapar en 2nd line funktion, där vi har några som jobbar med svårare frågor som kräver mer felsökning. Den funktionen blir även en brygga mot våra specialister inom olika områden. Vi kommer också bli mer synliga kring Servicecenter dagligen på båda orterna.

Hur jobbar ni med förbättringar?

- Vi tittar hela tiden på hur vi kan förbättra oss och att vi följer med i utvecklingen. Under året kommer vi att titta på olika utbildningar för medarbetarna, för att hela tiden försöka vara i framkant. Just nu jobbar vi med att försöka förbättra och förfina vårt sätt att ärendehantera. Vi får feedback på vissa saker som vi hela tiden jobbar med. Ett återkommande problem är att vi inte återkopplar på ett bra och effektivt sätt, och där måste vi bli bättre.

 

I och med namnbytet så ändras mejladressen till itsupport@miun.se men telefonnumret är samma som tidigare 010-142 80 00.


Rekommenderat

Sidan uppdaterades 2023-04-05