Fre 14 apr 2023 09:37

"I forskningens framkant" är rubriken på en artikel i Sundsvalls Tidning som berättar om den framgångsrika batteriforskningen som görs av Manisha Phadatare och hennes forskarkollegor. Det är en av flera nyheter om och med Mittuniversitetet den gångna tiden...

Manisha Phadatare
Rohan Patil och Manisha Phadatare i labbet. Foto. Joachim Kjellgren.

I STs artikel från torsdag 13 april konstateras bland annat att "Manisha Phadatare och hennes team har tagit fram en viktig pusselbit. Ett litiumjonbatteri som kan lagra över 50 procent mer energi än konventionella batterimaterial. Det ger redan idag batterier med över tio procent bättre kapacitet.

– Det är ett genombrott som kommer att bli en produkt på marknaden. Vi har patent i EU och USA, berättar hon."

Artikeln finns såväl på webben som i e-tidningen och i den tryckta upplagan. Du som har prenumeration på ST kan läsa här. 

Utöver detta har Psykologtidningen intresserat sig för forskning kring psykologisk flexibilitet. I en artikel från 13 april intervjuas bland annat doktorand Fara Tabrizi.

Tidningen Arbetsvärlden intervjuar professor Lars Nord kring fenomenet tankesmedjor. Här är deras artikel från 12 april.

I SVTs nyheter tisdag 11 april fick stressforskaren Niclas Almén kommentera den ökande ekonomiska stressen som många upplever idag. Här är ett klipp från SVTs sajt.

Peter Fredman, professor i naturturism, fick möjligheten att berätta mer för P4 Jämtlands lyssnare om det nya forskningsprojektet VIMAS. Här är ett kort klipp från en längre intervju som genomfördes 11 april.

Men det finns fler forskare som synts i media den senaste tiden, till exempel Håkan Gunneriusson som intervjuats i Svenska Dagbladet, Thomas Karv har synts i Dagens ETC, Erik Hedenström medverkade i lantbrukstidningen ATL och kriminologen Teresa Silva har intervjuats av Svenska Yle.


Rekommenderat

Sidan uppdaterades 2023-04-14