Vill du forska kring flexibla arbetssätt? Nu finns medel att söka

Fre 14 apr 2023 14:37

I dag fredag 14 april öppnar ansökningen till forskningsfonden. Förslag som kan ge Mittuniversitetet en nationell position inom forskning på distansarbete/flexibelt arbetssätt efterfrågas.

Pengar och mynt

För ett par år sedan upprättade Mittuniversitetet ett avtal om forskningssamverkan med The Remote Lab och det bestämdes bland annat att en miljon kronor om året skulle avsättas till en forskningsfond. Generellt sett finns det lite forskning inom området distansarbete/flexibelt arbete, och Mittuniversitetets ambition var och är därför att möjliggöra för forskare verksamma vid universitetet att bedriva forskning fokuserad på samhällsutmaningar kopplade till detta. 

The Remote Lab är en kunskaps- och utvecklingsnod med uppgift att underlätta för organisationer i omställningen mellan fysisk arbetsplats och arbete på distans. Det innebär bland annat att arbeta för att stimulera till mer kunskap genom samarbeten med forskningsmiljöer inom universitet och forskningsinstitut, men också genom egna studier.   

Förslag som kan ge oss en nationell position

Mittuniversitetet önskar framåtblickande förslag, som kan ge oss en nationell position inom forskningen på detta område. Behörig att söka medel ur fonden är personal anställd vid Mittuniversitetet. Forskningsfonden öppnar för ansökningar idag, fredag den 14 april, och sista ansökningsdag är 31 maj 2023. Forskningsfonden omsluter för närvarande cirka 1,6 miljoner kr, och detta är den sista utlysningen ur fonden. Samtliga ansökningar skall följa den anvisning som finns framtagen. 

Ansökningarna bedöms i en beslutsgrupp som består av rektor, dekaner samt universitetsstrateg. Beslutsgruppen har möte 21 juni. Beslut om fördelning av projektmedel meddelas projektledaren inom en vecka från beslutsmötet. 

Ett seminarium om forskning om distansarbete och om utlysningen ordnas 28 april av Mittuniversitetet och The Remote Lab på Samverket, Biblioteksgatan 9, Östersund, kl. 13-15. Detta är ett hybridseminarum, och det går därför också att delta digitalt via länken nedan.

Här kan du ansöka om medel

Läs mer om Remote Lab

Länk till hybridseminarium

 

Kontaktperson:  

Torbjörn Westerlund, forskningsrådgivare, 010-142 78 95, torbjorn.westerlund@miun.se 

 

 

 

 

 


Rekommenderat

Sidan uppdaterades 2023-08-07