Solpaneler installeras på Campus Sundsvall

Fre 21 apr 2023 13:59

Nästa vecka börjar installationen av solpaneler på hus R och S. - Det känns glädjande att vi är igång med detta arbete som en viktig del i vårt hållbarhetsarbete och den utveckling vi vill göra inom framtidens campus, säger Lennart Johansson, fastighetschef.

Installationen startar på Åkroken den 25 april, som en del i arbetet med hållbarhet och förnybar energi i våra fastigheter. Arbetet påbörjas på hus R och S, där det finns rätt förutsättningar för solproduktion. Nästa vecka börjar man sätta upp byggställningar runt hus R och S och det kommer finnas en del avspärrningar runt husen. Entréerna kommer dock att vara öppna som vanligt.

Tidigare anlade fastighetsbolaget Samhällsbyggnadsbolaget i Norden så kallade energibrunnar för att kunna utvinna värme och kyla vid Sallanderska uthuset och investerade i ny driftcentral som finns i hus K, Ågården.

På Campus Östersund finns sen tidigare solpaneler på hus K. Vid entrén till hus K finns också en digital skärm där man kan följa energiproduktionen över tid.

 


Rekommenderat

Sidan uppdaterades 2023-04-21