Studenter, Sundsvall, utomhus

Välkomstdagar för nya studenter

Tis 20 jun 2023 10:02

Under terminstartsveckan kommer vi i samarbete med Handelskammaren och övriga aktörer, arrangera välkomstdagar för våra nya studenter. Datum för Östersund är den 30 augusti och för Sundsvall den 1 september. Det är drop-in mellan kl. 11–14 och studenterna bjuds på en enklare lunch.

Syftet med dagen är att studenterna ska få en så bra start som möjligt, både vad gäller studier och fritid. De kommer att få möjlighet att träffa vårt studentstöd såsom biblioteket, studenthälsan, International Relations Office samt studentkårerna med flera. Även representanter från det lokala näringslivet, kommuner och föreningar ska finnas på plats med både aktiviteter och information. 

Vid varje heltimme, kl. 11, 12 och 13, välkomnas alla studenter av en panel bestående av rektor, prorektor, företag och studentkåren.

Är du lärare? Puffa gärna lite extra för dagen så vi får så många som möjligt på plats!

Mer om dagen kommer att finnas på denna sida. Den kommer att uppdateras allteftersom aktörer tillkommer. 

Välkomstdagen

 

Välkomstdagen är en del av projektet Kompetenskompassen som finansieras av Europeiska unionen, Region Jämtland Härjedalen, Region Västernorrland samt medfinansierade kommuner Sundsvalls kommun, Timrå kommun, Ånge kommun, Örnsköldsviks kommun, Sollefteå kommun, Kramfors kommun, Härnösands kommun, Östersund kommun, Bräcke kommun, Härjedalens kommun, Bergs kommun, Strömsunds kommun, Krokom kommun och Ragunda kommun. Mittuniversitetet har två representanter i projektets styrgrupp. Läs mer om Kompetenskompassen

Digital introduktionsvecka

Vi kommer att återigen erbjuda en digital introduktionsvecka via zoom för både distansstudenter men som även passar campusstudenter. 

Schema: 

Måndag 28 augusti: Studieverkstaden – vad kan du få hjälp med
Tisdag 29 augusti: Bibliotekets stöd till distansstudenter samt information om talböcker
Onsdag 30 augusti: Vilket stöd erbjuder Studenthälsan?
Torsdag 31 augusti: Information från Studentkåren i Sundsvall och Östersund
Fredag 1 september: Utlandsstudier med International Relations Office

Zoomlänk - samma länk för hela veckan

Kontaktpersoner


Rekommenderat

Sidan uppdaterades 2023-06-20