Studenter, Östersund, utomhus

Ny termin och introduktion för nya studenter

Fre 11 aug 2023 10:18

Om två veckor är det dags för terminsstart och drygt 15 000 studenter strömmar in till våra fysiska och digitala campus. För att få en så bra start som möjligt på studierna, arrangeras både en digital introduktionsvecka och välkomstdagar på campus.

Informationen om introduktionsaktiviteterna har gått ut till studenterna via mejl vid antagningsbeskeden, den finns välkomssidan för nya studenter, studentkalendern och de är även inlagda i schemat, timeedit. 

Digital introduktionsvecka

Den digitala introduktionsveckan introducerades under pandemin och är här för att stanna då uppslutningen är väldigt bra. 

Representanter från studentstöd och studentkårerna erbjuder studenterna digitala föreläsningar kl. 12.30–13.00 varje dag under terminsstartsveckan, se schema nedan.

De fysiska välkomstdagarna är tillbaka 

I det nya samarbetetsprojektet med Handelskammaren MittSverige, genomförs även fysiska välkomstdagar. Studenterna välkomnas med scenprogram. mingel och aktiviteter av olika representanter från Mittuniversitetet, lokala och regionala arbetsgivare, kommuner och föreningar.

Välkomsdagen arrangeras den 30 augusti i Östersund och i Sundsvall den 1 september mellan kl. 11–14. 
Se tidigare nyhet 

Schema för introduktionsveckan

Måndag 28 augusti
Digitalt informationspass Studieverkstaden

Tisdag 29 augusti
Digitalt informationspass bibliotekets stöd till distansstudenter och information om talböcker

Onsdag 30 augusti:

Digitalt informationspass med Studenthälsan samt Välkomstdag i Östersund i ljushallen och utomhus på studentplanen

Torsdag 31 augusti
Digitalt informationspass med Studentkårerna

Fredag 1 september: digitalt informationspass om utlandsstudier med International Relations Office samt Välkomstdag i Sundsvall på Grönborg samt utomhus

 

Internationella studenter deltar utöver Välkomstdagen även på fysiska introduktionsdagar mellan den 24-25 augusti på båda campus. Tider och program har gått ut till studenter och lärare. 

Frågor om introduktionsveckan?


Rekommenderat

Sidan uppdaterades 2023-08-18