Spännande föreläsare på Akademisk högtid

Tor 28 sep 2023 10:27

Den här veckan är det Akademisk högtid för hela slanten med intressanta föreläsningar och högtidlig installationsfest. Passa på att lyssna när våra nyutnämnda professorer och hedersdoktorer håller sina installationsföreläsningar.

fyra ansikten i ett collage, en kvinna och tre män

Den 5:e oktober på campus Östersund är en dag fullspäckad med intressanta föreläsningar. Från klockan 11 och fram till strax efter klockan 15 kommer sex olika föreläsare att avlösa varandra. Först ut är Marko Laaksonen, professor i idrottsvetenskap. Han kommer att berätta mer om hur uthållighetsträning påverkar ämnesomsättningen. Därefter tar professor Jonas Harvard vid och berättar om sambandet mellan medieteknikens utveckling och opinionsbildning.

Efter lunch är det dags för de fyra hedersdoktorerna att berätta mer om sig själva. Jaime Villa är professor emeritus vid universitetet i Granada, och han ska berätta om ”a brief walk through the heart of fear and love”. Därefter är det Lena Runius Bernström som berättar om samtalsprocessen, en nationell metod för patientsäkra bedömningar.

Näst sist ut är Hans Gennerud, som under många år har utvecklat den svenska kommunikationsbranschen. Han kommer att prata om ”vikten av att göra gemensamt”.

Och sist, men absolut inte minst, Björn Ferry, OS-medaljören, expertkommentatorn och entreprenören som länge använt sitt kändisskap för att driva miljö- och klimatfrågor – en sann ambassadör för hållbarhet och klimatsmart livsstil.

Välkommen! Föreläsningarna sker på campus Östersund i sal F229 och är öppna för alla.

Till programmet

 

 

 


Rekommenderat

Sidan uppdaterades 2023-10-05