Aktuellt om studentrekryteringen

Mån 18 mar 2024 15:38

I fredags öppnade som bekant anmälan till höstens kurser och program och vårt studentrekryteringsarbete rullar vidare.

 En grupp studenter som står och pratar med varandra utanför campus.

Efter bland annat öppet hus, Nolia-mässorna och lite andra mindre event är det nu dags för studentchattar och den andra etappen av vår profilkampanj. 

Chatten, som bemannas av studentambassadörer, är öppen måndagar och tisdagar kl. 13-15 och onsdagar kl. 20-22. Inför sista ansökningsdag den 15 april är det extra öppet kl. 20-22 i några dagar.

- Vi har åtta studentambassadörer som ska chatta, några som chattade ifjol och några nya för i år, berättar Maria Runering kommunikatör på KOM. 

När det gäller profilkampanj hade vi en mindre förkampanj i februari och idag har den mer omfattande etappen startat. Den pågår fram till sista ansökningsdag 15 april. Vi kommer att synas på YouTube, TikTok, Snapchat, Instagram och Facebook, i storstäderna och i vår egna region. Främst riktar vi in oss på de i åldrarna 18-29 år, men vi har även budskap till, och når ut till, personer i åldrarna 30-55 år. 

- Material i kampanjen är de tre profilfilmer som vi kört med i några år och som fortsatt fick bra betyg i den kampanjmätning som Kantar gjorde direkt efter sista anmälningsdag i fjol. Vi kompletterar dessa med filmer som görs av journaliststudentet och studentambassadören Aisha, berättar marknadsförare Anna Ossung.

- Aisha kommer bland annat att göra reels om hur det är att flytta till en ny stad, om studentbostäder och om studentlivet i allmänhet med sina egna erfarenheter i fokus. Andra studenter kommer självklart också lyftas i hennes miniserie för att svara på frågan varför de sökte till Mittuniversitetet, hur det är att plugga här etc. säger kommunikatör Elin Larsson

På denna sida hittar du alla aktiviteter vi gör inför sista anmälningsdag, samt länkar till profilfilmerna:

Studentrekryterande insatser 2024


Rekommenderat

Sidan uppdaterades 2024-03-18