Publicera kostnadsfritt genom Open Access‑avtal

Fre 08 mar 2024 13:41

Du som forskar vid Mittuniversitetet kan kostnadsfritt publicera artiklar med öppen tillgång tack vare de nationella avtal som Mittuniversitetets bibliotek har ingått med ett stort antal förlag.

Open Access‑avtal

Du som forskar vid Mittuniversitetet kan kostnadsfritt publicera artiklar med öppen tillgång tack vare de nationella avtal som Mittuniversitetets bibliotek har ingått med ett stort antal förlag. Ett av dessa förlag är Oxford University Press. Oxford Journals Collection innehåller sex ämnessamlingar: biovetenskap, humaniora, matematik och fysik, medicin, samhällsvetenskap samt juridik. Här finns mer information från förlaget:

https://academic-oup-com.proxybib.miun.se/pages/open-research/read-and-publish-agreements/swedish-universities-bibsam-affiliated?login=true

Många förlag identifierar artiklar både utifrån angiven affiliering och e-postdomän. Därför rekommenderar vi att du använder din e-postadress från Mittuniversitetet (förnamn.efternamn@miun.se) i alla skeden av publiceringen. De kostnader som avtalen täcker är förbetalda.

Vi rekommenderar även sökverktyget SciFree för att söka fram tidskriftstitlar som ingår i våra avtal. SciFree hittar du i bibliotekets databaslista samt på denna sida som innehåller en förteckning över samtliga förlag som biblioteket har avtal med:

https://www.miun.se/biblioteket/publicera-och-analysera/publicera-strategiskt/kostnadsfri-oa-publicering/

 

Skapad av Mikael Reberg

Rekommenderat

Sidan uppdaterades 2024-03-08