För studenter som satsar på en elitkarriär inom idrott kan Mittuniversitetet erbjuda en flexibel studiegång. Det kan innebära anpassad studietakt, flexibla tentamenstillfällen och distanslösningar.

Mona Brorsson Skidskytte

Sedan 2018 är Mittuniversitetet ett Riksidrottsuniversitet. I och med det kan vi hjälpa fler idrottare att kombinera studier och elitidrott. Vi har länge arbetat tillsammans med skid- och skidskytteförbunet men nu erbjuder vi utövare på elitnivå inom alla idrotter möjligheten till en anpassad stuidegång. Idag har vi elitidrottare inom  alpint, armbrytning, bandy, basket, boxning, curling, fotboll, freeski, friidrott, längdåkning, ishockey, skicross och skidskytte.

Studieanpassning för elitidrottsstudenter

DK-(dubbla karriär)studenter kommer tillsammans med programansvarig, kursansvarig och DK-koordinatorn överens om en studieplan som fungerar att kombinera med idrotten. Det kan till exempel innebära att sänka studietakten genom att spara kurser till senare år, förlänga tiden för inlämning eller behov att skriva tenta när det inte krockar med stora mästerskap eller annan idrottsrelaterad frånvaro. 

Länk till: Handläggningsordning_studieanpassning_för_elitidrottsstudenter.pdf

Vi har studenter som skördat stora framgångar på idrottsarenor världen över och hoppas att du som lärare känner att du drar ditt strå till stacken för att de studenterna lyckas nå hela vägen! Detta genom att de kan fokusera på tävling och träning fullt ut när de behöver och att studierna blir ett extra verktyg för att nå framgång.  

Kontakt

Agnes Wredenberg

Koordinator|Coordinator

010-1428626