Alumn på Grafisk design bokdebuterar

Tis 21 maj 2024 12:00

Joel Wallin, tidigare student på programmet Grafisk design, har skrivit och formgett en bok om manskroppen som släpps den 30 maj på Lava förlag.

Joel Wallin, alumn på grafisk design, och hans bok
Joel Wallin med sin bok ”Hat, kärlek och likgiltighet. En tankesamling om manskroppen.”

Joel, som tog examen från programmet under våren 2023, skrev och formgav boken som en del i sitt examensprojekt. Boken, som han även illustrerat, har ett socialt hållbarhetsperspektiv och fokuserar på mäns förhållande till sina kroppar.

Genom att sprida en digital enkät har män från hela världen, allt från unga till medelålders, besvarat frågor som berör deras tankar kring hat, kärlek och likgiltighet gentemot den egna kroppen. Joel har samlat in underlag från cirka 60 personer till den över 100 sidor långa boken som ges ut på Lava förlag i slutet av maj.

– Det känns jättekul att den plattform jag skapat för att belysa det här ämnet blir verklighet. Då min enkät fick ganska bra respons på kort tid så känns det som ett ämne folk är villiga att prata om. Jag är evigt tacksam till alla som bidragit till boken och det var ett nöje att formge den från grunden, säger Joel.

Han höll även en inspirationsföresläsning i januari där han berättade om sin resa från examensprojekt till färdig bok för studenterna i årskurs 3 som just då låg i startgroparna med sina egna examensprojekt.

– Det känns fantastiskt roligt att visa våra studenter att ett designprojekt faktiskt kan utmynna i något verkligt, som en utgiven bok. Det visar att studenterna kan göra det här på riktigt, säger programansvarig Hanna Jansson.

Boken kan förbeställas från nätbokhandeln redan nu. Den finns på Adlibris, Bokus och Akademibokhandeln.

 

Sidan uppdaterades 2024-05-21