Vad händer med universitetet i krig? – forskare från Ukraina berättar

Tors 08 juni 13.15–15.00
online
F217 Östersund

Välkommen till ett seminarium med universitetslärare och forskare från universitetet i Kharkiv, Ukraina, som är på besök i Östersund. De kommer att prata om sina erfarenheter av att upprätthålla utbildnings- och forskningsverksamhet efter att Rysslands invasion inleddes den 24 februari 2022.

Hur gör man när undervisningslokaler och kontor förstörs i raketattacker? Hur lägger man upp undervisningen när tillgången till elektricitet och internet försvinner eller i bästa fall är oregelbunden? Och när delar av personalstyrkan och många studenter har flytt utomlands? Hur rekryterar man nya studenter till ett universitet nära frontlinjen?

Olga Filippova, Iryna Kuzina, Alina Kalashnikova, Daria Yashkina, Iryna Yevdokymova, Viktoriia Kryzhanivska, och Maryna Lytovchenko från Institutionen för sociologi vid Karazin Kharkiv National University i Kharkiv, Ukraina, berättar om sina erfarenheter från krigsdrabbade Ukraina.

Detta seminarium kan ses på Campus Östersund eller via Zoom. För dem som deltar på plats avslutas seminariet med gemensamt fika.

Detta seminarium genomförs inom ramen för projektet "Risk and crisis management education for a safer Ukraine" som finansieras av Svenska Institutet. För frågor om projektet kontakta Minna Lundgren.

Kontakt


Sidan uppdaterades 2024-03-06