Utmärkelsen Årets alumn hyllar våra tidigare studenter

Spara favorit Skriv ut 14 okt oktober 2016
Årets alumner 2016
Årets alumner 2016 är Anne Lundberg från den ideella organisationen Hej främling! och Jonas Bäckström Arlestedt, utvecklingschef vid företaget Dewire.

Varje år utses en man och en kvinna till Årets alumn. Vi är stolta över att meddela att Årets alumner 2016 är Anne Lundberg från den ideella organisationen Hej främling! och Jonas Bäckström Arlestedt, teknik- och utvecklingschef vid företaget Dewire Consultants. Firandet sker i samband med den akademiska högtiden i Östersund i oktober, och både Anne Lundberg och Jonas Bäckström Arlestedt håller öppna föreläsningar i samband med högtiden.

Alla med en anknytning till Mittuniversitetet såsom personal, studenter, studentkårer och universitetets alumner har möjlighet att nominera personer till Årets alumn.

Läs mer om 2016 års utmärkelse och motiveringar här

Kriterier

För att kunna bli utsedd till Årets alumn ska den aktuella personen

  • ha läst minst 60 högskolepoäng (tidigare 40 poäng), motsvarande ett års heltidsstudier, vid Mittuniversitetet eller tidigare Mitthögskolan och dess föregångare
  • ha en framgångsrik karriär efter avslutade studier 
  • vilja vara en ambassadör för Mittuniversitetet och en förebild för dagens och framtidens studenter
  • ha ett personligt förhållningssätt i sin profession, som ligger i linje med Mittuniversitetets kärnvärden; Närhet, Nytta och Nyfikenhet

Beslut om vem som ska tilldelas utmärkelsen fattas av rektor efter förslag av en beredningsgrupp med följande sammansättning: prorektor (ordförande), kommunikationschef, samverkanschef, representant för studentkårer. Sekreterare i beredningsgruppen är alumnkoordinatorn.

Årets alumn erhåller ett diplom och erbjuds dessutom möjlighet att dela med sig av sina erfarenheter vid universitetet. De två utsedda alumnerna bjuds också in att närvara under universitetets akademiska årshögtid.


Vem vill du nominera till Årets alumn 2017?

Du som nominerat / You who nominated