Gamla bildbanksbilder

Välkommen till Sveriges mest fjäll­nära universitet. Här kan du studera med fjällvärlden och Storsjön alldeles runt knuten.

Tumnagel, film Östersund
Östersund i vinterskrud från ovan. Vilket blir ditt favoritställe?

Sportfantast, skogsmulle eller kulturknutte? Östersund, som har ca 64 000 invånare, erbjuder dig ett unikt utbud, oavsett vilken kategori du tillhör.

Här är det lätt att kombinera dina akademiska studier med en både återhämtande och aktiv fritid. Paddla längs Storsjöns strän­der, klättra på Frösöberget, vandra i fjällen, åk längdskidor i spår som lockar världseliten och var först ut i Åreskutans puder. Eller njut av något ur stadens rika utbud av sport, musik och kultur.

Storsjön bjuder både på vinterpark och surfbukt 

Du lär snart upptäcka Vinterparken som byggs upp kring Storsjön och Badhusparken varje vinter, med det skönaste hänget i vårvintersolen och den vackra skridskobanan Medvinden. Under sommaren blir Surfbukten den na­turliga samlingsplatsen, med bad, sol och mängder av aktiviteter.I Östersund finns dessutom ett av landets största klättergym med leder både för proffs och nybörjare. Här är det nära till allt och vi kan utlova ett rikt studentliv, både för dig som gillar full aktivitet och för dig som mest vill njuta. 

Inte bara för sportfantaster 

Östersund är inte bara sportfantasternas Mekka. Några få minuters promenad från centrum hittar du ett av Sveriges mest prisbelönta länsmuseer – Jamtli. Staden har även ett aktivt musik- och nöjesliv, och brukar titulera sig som The home of great events. Här kan du ta del av både Storsjöyran, världscuptävlingar på Östersund Skidstadion och fotboll på Jämtkraft Arena.

En levande stadskärna 

I sin roll som enda stad i Jämtlands län har även handeln en central plats i Östersund. Butikerna är många, de har ett brett utbud och erbjuder bra shopping på nära håll. Prästgatan är huvudstråket i stan, en gågata med liv och rörelse. Stadskärnan har också många spännande caféer, pubar, uteserveringar och restauranger med såväl länets specialiteter som exotiska internationella menyer! Östersund kan räkna sig till de kafé- och krogtätaste städerna i Sverige, i förhållande till sin folkmängd.

Attraktiv stad

Som universitetsstad brukar Östersund beskrivas som ”familjär” vilket uppskattas av våra studenter. Hälften av dem väljer nämligen att bosätta sig i Östersund efter avslutade studier. Det är ett gott betyg på staden och dess arbetsmarknad. Staden utsågs också till Årets Studentstad 2018/2019.

Här finns många innovativa företag och forsknings­projekt som gör internationella avtryck och eldsjälar som tänker nytt och bidrar till utveckling. Framtidstron är stark och du kan bli en del av den. 

Tumnagel, film om Östersund
Höstfärgade flygvyer över Östersund. Som du ser är Östersund lika vackert på hösten som på vintern!

Bilder från campus med omnejd

Studenter på Campus Östersund
Campus Östersund
Studenter, utomhus, Östersund
Studiesituation, G-huset Östersund
Studenter, utomhus, Östersund
Brännboll på Campus Östersund
Campus Östersund
Östersund
Vinterexteriör Campus Östersund
Gamla bildbanksbilder
Gamla bildbanksbilder
Studiesituation, G-huset Östersund
Utbytesstudenter i Östersund
Internationalisering IRO utlandsstudier utbytesstudent
Studenter Östersund
Gamla bildbanksbilder
Internationella studenter, G-huset, Östersund
Studenter på campus