Östersund

Spara favorit 11 okt oktober 2019

Livet som student vid Mittuniversitetet

Östersund är vinterstaden nummer ett. Det korta avståndet till fjällen och landets främsta alpina centrum – Åre – gör att många väljer Östersund som studieort. Staden med omnejd har ett stort utbud av fritidsaktiviteter att erbjuda även under resten av året.

Sportfantast, skogsmulle eller kulturknutte? Östersund, som har 59 000 invånare, erbjuder dig ett unikt utbud, oavsett vilken kategori du tillhör.

Närheten till Åre och andra vackra naturområden skapar många möjligheter till såväl vandring och fiske som skidåkning. Mitt i stan ligger slalombacken. Den fina längdskidstadion erbjuder många och långa elljusspår för längdskidåkning, löpning och inlines. Varje vinter arrangeras stora nationella tävlingar här. Milslånga isbanor och längdskidspår på Storsjön har blivit ett uppskattat tillskott i vinterlandskapet. Där kan du åka långfärdsskridskor och längdskidor sedan snön lagt sitt tjocka täcke över stad och is.

Årets studentstad 2018/2019

Sveriges förenade studentkårer, SFS, utser Östersund till Årets studentstad 2018/2019 med motiveringen: Utmärkelsen går till en stad som inte räds över nya utmaningar. En stad som alltid har utveckling i fokus. En stad som är beredd att göra allt för att studenterna ska trivas - före, under, och efter sin utbildning.

Här kan du läsa hela nyheten om utmärkelsen till Årets studentstad.

Wildlife in Östersund - En film om studenter av studenter

Inte bara för sportfantaster 

Östersund är inte bara sportfantasternas Mekka. Några få minuters promenad från centrum hittar du ett av Sveriges mest prisbelönta länsmuseer – Jamtli. Staden har även ett aktivt musik- och nöjesliv, och brukar titulera sig som The home of great events. Här kan du ta del av både Storsjöyran, världscuptävlingar på Östersund Skidstadion och allsvensk fotboll på Jämtkraft Arena.

I sin roll som enda stad i Jämtlands län har även handeln en central plats i Östersund. Butikerna är många, de har ett brett utbud och erbjuder bra shopping på nära håll. Prästgatan är huvudstråket i stan, en gågata med liv och rörelse. Stadskärnan har också många spännande caféer, pubar, uteserveringar och restauranger med såväl länets specialiteter som exotiska internationella menyer! Östersund kan räkna sig till de kafé- och krogtätaste städerna i Sverige, i förhållande till sin folkmängd.

Gå runt på Campus Östersund

Campus Östersund

Östersund – en framtidsstad enligt Financial Times

Financial Times rankar europeiska städer och regioner utifrån var företag vill etablera sig. I jämförelse med 480 städer med under 100 000 invånare rankas Östersund bland tio i topp i två av fem kategorier.

I kategorin humankapital/livsstil kommer Östersund 7:a och i kategorin infrastruktur/kommunikation 5:a. Att Östersund är en universitetsstad med hög livskvalitet och utbildningsnivå måste ha stor betydelse. Närheten till goda flygförbindelser och hög kapacitet i fibernätverk är säkert också viktiga faktorer. Östersund - med på Financial Times topplista

Besöksadress

Mittuniversitetet
Campus Östersund

Besöksadress:
Kunskapens väg 8 

Östersund är Årets studentstad 18/19!

Östersund ovanifrån

Östersund har blivit utsedd till årets studentstad för läsåret 2018/2019!

Läs hela nyheten om utmärkelsen Årets studentstad.