Benny tar brons i Forskar Grand Prix | 2014 |

Hur många kan på bara fyra minuter beskriva sin forskning på ett lättbegripligt och underhållande sätt – stående på en rockklubbsscen? Åtminstone en person; Benny Thörnberg. Han knep en bronspeng i Forskar Grand Prix 2014.

Benny_Docentföreläsning1

Forskar Grand Prix är en nationell tävling där forskare från hela landet tävlar i att på kort tid berätta om sin forskning på ett underhållande och informativt sätt på fyra minuter. Efter ett antal deltävlingar hölls finalen på rockklubben Debaser Medis i Stockholm.

Benny Thörnberg, som är forskare i elektronik vid Mittuniversitetet, tävlade med en presentation av sin forskning om ”elektroniska ögon” som kan varna för isbildning på vägbanor. Juryn och publiken lät sig underhållas och bronsmedaljen blev hans!

– Jag tror att de överraskades av hur mycket dramaturgi jag använde i presentationen. Jag gjorde en chocköppning där jag beskrev en seriekrock på en bro, med ett antal omkomna bilister. Det är en aktuell problemställning som alla har lätt att ta till sig och förstå, och det gjorde mitt ganska abstrakta forskarämne begripligt, berättar Benny.