Pedagogik GR (A), Kollegialt lärande
Välkommen till Mittuniversitetet!
Hej!
Varmt välkommen till kursen Pedagogik GR (A), Kollegialt lärande och som student vid Mittuniversitetet.
Genom litteratur, föreläsningar, seminarier och skriftliga uppgifter kommer du att få lära dig mer om kollegialt lärande i utbildning. Kursen syftar till att skapa förståelse för och kunskaper om hur pedagoger kan utveckla sin profession och höja undervisningskvalitén med hjälp av det kollegiala lärandet.
Kursen ges på distans och du kan välja att läsa den helt på egen hand eller ta del av de träffar som erbjuds.
- Utbildningskod: PE204G
- Anmälningskod: T2719
- Ort: Flexibel – Sundsvall
- Studieform: Distans
- Studiefart: 100%
- Kursperiod: 2025-06-09 - 2025-07-13
Första tillfället vi ses är måndagen den 3 juni 13.00-15.00 i Anna Roséns Zoomrum. Vi kommer vid detta tillfälle berätta mer om kursens innehåll och upplägg.
Till första tillfället kan du med fördel ha läst del 2,3,4 och 6 i SOU (2018:17) Med undervisningsskicklighet i centrum – ett ramverk för lärares och rektorers professionella utveckling.
Schema
Fyra veckor innan kursstart ser du ditt schema här.
Observera att schemat kan komma att ändras.
Hittar du inte schemat?
Kontakta din lärare eller kursansvarig om du inte får ditt schema närmare kursstart.
Utbildningsinformation
DIGITALA TRÄFFAR OCH SCHEMA
Kursen har fyra träffar som sker i digitalt i Zoom. Dessa tillfällen kommer bestå av både en föreläsning, samt gruppdiskussioner. Kursens träffarna är inte obligatoriska.
Träff 1. Måndag 9 juni, 14.30 - 16.30 Introduktion. Kollegialt lärande i ett samhälleligt och historiskt perspektiv.
Träff 2. Tisdag 17 juni, 9.00-11.00. Professionella lärande samtal.
Träff 3. Torsdag 26 juni, 9.00-11.00. Förutsättningar, framgångsfaktorer och utmaningar i det kollegiala arbetet.
Träff 4. Fredag 4 juli, 9.00-11.00. Kollegialt lärande med utgångspunkt i vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet.
ZOOM
Alla träffar på kursen sker på distans via Zoom. Om du inte använt Zoom tidigare är det en god idé att testa att all teknik fungerar innan mötet. Det kan du göra genom att koppla upp dig en stund innan mötet. Ifall du inte installerat Zoom tidigare, kommer installationen att starta i samband med att du klickar på länken. Tänk på att sitta på ett ostört ställe med egen dator och använd gärna headset och webbkamera.
Du ansluter till mötet genom att klicka på följande länkar. I schemat framgår vilket zoomrum respektive träff hålls i.
Anna Roséns zoomrum
Lukas Ljungcrantz zoomrum
LITTERATUR
Kursen ges på helfart och mellan träffarna kommer du få i uppgift att läsa olika litteratur. Du finner information om kursens litteratur i Kursplan PE204G.
Till första tillfället kan du med fördel ha läst del 2, 3, 4 och 6 i "SOU (2018:17) Med undervisningsskicklighet i centrum – ett ramverk för lärares och rektorers professionella utveckling. "
EXAMINATIONER
Kursen examineras med tre stycken individuella skrivuppgifter med olika innehåll som lämnas in vid tre olika tillfällen under kursens gång. Mer information om litteratur och examinationer kommer ges vid kursintroduktionen, samt finns i kursens studiehandledning som finns på Moodle.
KURSENS RUM I MOODLE
Kursen har ett eget kursrum i lärplattformen Moodle. Där du finner mer information om kursen, samt lämnar in dina examinationer etc. För att komma in kursens rum på Moodle behöver du ha skapat ett studentkonto och registrerat dig på kursen.
Vad behöver du göra som ny student?
Det är flera saker du måste göra som ny student för att kunna påbörja dina studier. Är du distansstudent med campusträffar, måste du bekanta dig med båda checklistorna.
Följ checklistan noga!
Kontakta oss
Om du har frågor eller funderingar får du mer än gärna höra av dig till oss via kontakt@miun.se eller på telefon 010-142 80 00 kl. 08.00–16.00.
Varmt välkommen önskar Anna Rosén och Lukas Ljungcrantz, kursansvariga.
Med vänlig hälsning
anna.rosen@miun.seKursansvarig