Genusvetenskap GR (A), Normkritik som teori och praktik

Välkommen till Mittuniversitetet!

Hej!

Varmt välkommen till kursen Genusvetenskap GR (A), Normkritik som teori och praktik och som student vid Mittuniversitetet.  

Denna kurs vänder sig till dig som i din vardag interagerar med olika typer av människor och vill vässa din förmåga att agera inkluderande - och till dig som är nyfiken på vad normkritik är, varifrån begreppet kommer och hur det kan användas. I kursen kommer du få både teoretiska och praktiska verktyg för att analysera hur normativitet kan fungera uteslutande i olika sammanhang.

  • Utbildningskod: GE017G
  • Anmälningskod: M2052
  • Ort: Flexibel – Sundsvall
  • Studieform: Distans
  • Studiefart: 50%
  • Kursperiod: 2025-01-20 - 2025-06-08

20 januari 2025 börjar kursen och då får ni tillgång till kursplatformen på Moodle som utgör navet i denna kurs. Där hittar ni all information om upplägg, litteratur och uppgifter samt relevant material i övrigt. Där finns också möjlighet att chatta med andra studenter, ställa frågor till oss lärare och ta del av extramaterial.

Schema

Fyra veckor innan kursstart ser du ditt schema här.
Observera att schemat uppdateras fram till kursstart. 

Hittar du inte schemat?

Då får du mer information av din lärare närmare kursstart.

Utbildningsinformation

Detta är en distanskurs på halvfart helt utan fysiska träffar och fasta tider (utöver inlämningsdeadlines). Det innebär en stor flexibilitet för dig som student, men också ett avsevärt större mått av självständighet och ansvar. Att kursen går på halvfart innebär att det är beräknat att en behöver lägga ner 20 timmar i veckan på kursen.

Kursen är indelat i två delkurser på 7,5 hp vardera. I den första delkursen 'Normkritik som teori' fokuserar vi på det normkritiska tankesättet och dets grund i genusvetenskaplig teori och radikal kritisk pedagogik. I den andra delkursen 'Normkritik som praktik' ligger fokus på hur en kan göra interventioner i olika sammanhang och på tankesättet bakom praktiska övningar. 

Vardera delkurs består av föreläsningar, läsning av kurslitteratur och mindre inlämningar samt en tenta.

Kursen börjar med en reflektionsuppgift som också fungerar som ett sätt för oss lärare att få koll på vilka studenter som är aktiva på kursen, så det är viktigt att ni lämnar in den i tid.

Kolla i övrigt in studiegudien som finns på Moodle för information om deadlines för de olika uppgifterna.

 

Vad behöver du göra som ny student?

Det är flera saker du måste göra som ny student för att kunna påbörja dina studier. Är du distansstudent med campusträffar, måste du bekanta dig med båda checklistorna.

Följ checklistan noga! 

Checklista campusstudent 

Checklista distansstudent

Kontakta oss

Om du har frågor eller funderingar får du mer än gärna höra av dig till oss via kontakt@miun.se eller på telefon 010-142 80 00 kl. 08.00–16.00.

Jag ser mycket fram emot att få diskutera och vrida och vända på begrepp och förhållningssätt tillsammans med er!

Hör gärna av er om ni har frågor inför kursstart (men ha lite tålamod - det är ju semestertider)

 

Lovise Haj Brade (kursansvarig): lovise.hajbrade@miun.se

 

Med vänlig hälsning

lovise.hajbrade@miun.se

Kursansvarig

Sidan uppdaterades 2024-12-09