Kriminologi GR (B), Kriminologi B II
Välkommen till Mittuniversitetet!
Hej!
Varmt välkommen till kursen Kriminologi GR (B), Kriminologi B II och som student vid Mittuniversitetet.
Jag som är kursansvarig för den här kursen heter Ida Sjöberg, och det är till mig ni kan vända er om ni har några frågor om kursen.
- Utbildningskod: KR071G
- Anmälningskod: M2502
- Ort: Flexibel – Sundsvall
- Studieform: Distans
- Studiefart: 50%
- Kursperiod: 2025-01-20 - 2025-06-08
Kursen börjar måndag den 20 januari. Då kommer det bland annat läggas ut en välkomsthälsning och föreläsningsmaterial till kursens första moment i kvalitativ metod.
Redan några dagar innan detta har du dock fått tillgång till kurssidan, och kan då ta del av kursens schema och studiehandledning, och har även möjlighet att bekanta dig med kursplattformen Moodle om du är ny student hos oss.
Schema
Fyra veckor innan kursstart ser du ditt schema här.
Observera att schemat uppdateras fram till kursstart.
Hittar du inte schemat?
Då får du mer information av din lärare närmare kursstart.
Utbildningsinformation
Kursen syftar till att fördjupa era kunskaper inom kriminologi som vetenskapligt område genom att ge er en utökad förmåga att använda kriminologiska analyser och vetenskapliga metoder för att förstå och problematisera olika sociala företeelser som har kriminologisk relevans.
Detta görs genom två moment: ett första i kvalitativ metod och ett andra som ägnas helt åt arbete med en B-uppsats. Under det första momentet träffar ni mig och David Assadkhan. Under dessa tio veckor kommer vi att fokusera på och arbeta med det kvalitativa forskningsprocessens olika delar, från materialinsamling till analys och presentation av kvalitativa data.
I det andra momnetet kommer ni att genomföra ett självständigt arbete i form av en B-uppsats. Detta är en övning i att använda kriminologisk teori och metod för att på ett självständingt sätt analysera och besvara en kriminologiskt relevant frågeställning.
Kursen är en distanskurs som går på halvfart. Detta innebär att ni förväntas lägga ungefär 20 timmar i veckan på era studier. Det kommer inte förekomma några fysiska träffar på campus, utan undervisningen bedrivs i första hand genom inspelade föreläsningar och inlämningsuppgifter. Observera dock att det förekommer vissa obligatoriska seminarium via Zoom.
Att kursen går på distans innebär att du som student har ett större eget ansvar för att planera upp er tid, och därmed också ett större ansvar för din egna inlärning i jämförelse med en campuskurs. Ett aktivt deltagande på lärplattformen är därför ett viktigt verktyg i ditt lärande, dels för att interagera med övriga medstudenter och därigenom känna samhörighet i det gemensamma intresset och lärandet,
dels för att erhålla fler perspektiv på det som ni läser. Genom att du delger dina tankar till de andra studenterna ger du dem ytterligare perspektiv utifrån dina erfarenheter och tidigare kunskaper, och när du läser det andra skrivit så breddas ditt eget tänk och därmed dina kunskaper. Du och dina medstudenter får då ut så mycket mer av kursen än om ni sitter ensamma på era kammare och läser in litteraturen på egen hand. Som stöd i planeringen kommer det finnas ett schema och en studiehandledning för varje moment med en tidsplan som vi hoppas ska underlätta för dig att komma igång.
Börja därför varje moment med att läsa just studiehandledningen för att få en bild av hur momentet är upplagd och vilka uppgifter som du ska göra. Du vet då vad som förväntas av dig, men också vad du kan förvänta dig av momentet. Bekanta dig också med Moodle. Det är viktigt att du känner till alla lärplattformens funktioner och att du har gjort dina profilinställningar redan vid kursstart. Kom ihåg att all kurslitteratur är obligatorisk, så det är bra om ni införskaffar den så snart som möjligt. Litteraturlistan finner du i kursplanen och i studiehandledningen.
Vad behöver du göra som ny student?
Det är flera saker du måste göra som ny student för att kunna påbörja dina studier. Är du distansstudent med campusträffar, måste du bekanta dig med båda checklistorna.
Följ checklistan noga!
Kontakta oss
Om du har frågor eller funderingar får du mer än gärna höra av dig till oss via kontakt@miun.se eller på telefon 010-142 80 00 kl. 08.00–16.00.
Om du har några frågor och funderingar som rör kursen i sig, tveka inte att höra av dig. Du mailar då i första hand av dig till Ida som är kursansvarig.
Slutligen vill vi återigen önska dig varmt välkommen till kursen, och vi hoppas att du ser lika mycket fram emot den här terminen som vi gör!
Med vänlig hälsning
ida.sjoberg@miun.seKursansvarig