Folkhälsovetenskapliga programmet

Välkommen till Mittuniversitetet!

Hej!

Varmt välkommen till programmet Folkhälsovetenskapliga programmet och som student vid Mittuniversitetet.  

Jag som är programansvarig heter Heléne Dahlqvist och är lektor i folkhälsovetenskap på Mittuniversitetet. Programmet ges i samarbete med Högskolan i Halmstad och ansvarig lärare där är Katarina Aili, lektor i folkhälsovetenskap. Vi vill båda hälsa dig varmt välkommen till programmet!

  • Utbildningskod: VFOHG
  • Anmälningskod: V2730
  • Ort: Flexibel – Sundsvall
  • Studieform: Distans
  • Studiefart: 100%
  • Start: VT2025

 

Programintroduktion sker via Zoom (ej obligatoriskt)

20/1, 13.15-15.30 Information om programmet & den första kursen

21/1, 10.15-11.45 Att lära känna varandra

Länken finner du när du registrerat dig vid Högskolan Halmstad och kommer åt lärplattformen Blackboard. Du behöver headset och webbkamera.

Schema

Fyra veckor innan kursstart ser du ditt schema här.
Observera att schemat uppdateras fram till kursstart.

Hittar du inte schemat?

Då får du mer information av din lärare närmare kursstart.

 

Utbildningsinformation

OBS!
Du hittar inte ditt schema i länken ovan och du ska inte skapa ett MiunID på Mittuniversitetet som som det står ovan. För dig gäller istället:

Första terminen ges av Högskolan i Halmstad (HH). För att påbörja dina studier vid HH måste du redan nu gå in på https://hh.se/folkhalsa och ta del av informationen där för att komma i gång och få tillgång till dina digitala verktyg och ditt kursmaterial. 

Du kommer att läsa ca hälften av kurserna vid Mittuniversitetet (Miun), som är programmets ”hemuniversitet”. Andra hälften av kurserna ges vid Högskolan i Halmstad (HH). Vad detta innebär rent praktiskt för dig som student är att du behöver förhålla dig till två olika lärosätens webbsidor och lärplattformar (HH - Blackboard; Miun - Canvas). Du kommer att flyttas över automatiskt mellan lärosätena. Vi kommer att hjälpa dig att navigera rätt inför nya kursstarter, men det är viktigt att du själv informerar dig om på vilket lärosäte de olika kurserna ges. Detta framgår av utbildningsplanen.

Första terminen ges av Högskolan i Halmstad (HH). För att påbörja dina studier vid HH måste du redan nu gå in på https://hh.se/folkhalsa och ta del av informationen där för att komma i gång och få tillgång till dina digitala verktyg och ditt kursmaterial. 

Under vårterminen 2025 (Termin 1) läser du två kurser vid HH: 

v.4-13

Folkhälsovetenskap, Introduktion GR(A) 15hp

Kurskod: FH2009

Sök kursplanen här med hjälp av koden FH2009: https://hh.se/student/innehall-a-o/kursplan.html

 

v.14-23

Folkhälsovetenskap, Kost, Fysisk Aktivitet och Hälsa GR(A) 15hp

Kurskod: FH2007

Sök kursplanen här med hjälp av koden FH2007: https://hh.se/student/innehall-a-o/kursplan.html

Det kan vara bra att redan nu skaffa den obligatoriska kurslitteraturen för första kursen. Kurslitteraturen finns angiven i respektive kursplan. 

Har du frågor rörande programmet som helhet kontakta programansvarig Heléne Dahlqvist, helene.dahlqvist@miun.se, Mittuniversitetet.

Har du frågor kring första terminens kurser kontakta kursansvarig Katarina Aili katarina.aili@hh.se, Högskolan i Halmstad.

Har du andra frågor kring dina studier på Högskolan i Halmstad kontakta servicecenter@hh.se eller växeln 035-16 71 00.

 

Om du har intyg på en varaktig funktionsnedsättning

Då har du möjlighet att få pedagogiskt stöd, se länk: https://www.hh.se/student/innehall-a-o/funktionsnedsattning-och-pedagogiskt-stod.html 

 

Obs! Du vänder dig till Högskolan i Halmstad för schema och registrering på kurserna VT-25, inte Mittuniversitetet! Du kan därmed bortse från informationen angående konto och registrering vid Mittuniversitetet i detta välkomstbrev. I slutet av VT-25 kommer du att få information kring att skaffa konto vid Mittuniversitetet inför HT-25. 

Detta behöver du göra som ny student

Det är flera saker du måste göra som ny student för att kunna påbörja dina studier. Är du distansstudent med campusträffar, måste du bekanta dig med båda checklistorna.

Följ checklistan noga! 

Checklista campusstudent 

Checklista distansstudent

Kontakta oss

Om du har frågor eller funderingar får du mer än gärna höra av dig till oss via kontakt@miun.se eller på telefon 010-142 80 00 kl. 08.00–16.00.

Vi ser fram emot att erbjuda dig en inspirerande och lärorik utbildning!

Om du har specifika frågor om programmet så får du gärna höra av dig till mig, Heléne Dahlqvist, programansvarig, helene.dahlqvist@miun.se.

Välkommen!

Med vänlig hälsning

helene.dahlqvist@miun.se

Programansvarig

Se utbildningens innehåll

Sidan uppdaterades 2024-12-09