syrenblommor

Avslutning för avgående studenter

Den 2 juni kl. 10 är det dags för avslutning för avgående studenter vid Campus Sundsvall och Östersund. Den arrangeras i samarbete med studentkårerna. Avslutningen vänder sig till dig som går en utbildning (campus eller distans) som avslutas vårterminen 2023

Program i Sundsvall – Grönborg

Grönborg, Campus Sundsvall

Program i Östersund – hus F

Östersund

Vanliga frågor och svar

Är avslutningen obligatorisk för att ta examen?

Nej, det är frivilligt att delta på avslutningen och den har inget med examen från en utbildning att göra.

Avslutningen är ett firande som Mittuniversitetet anordnar för att tacka våra avgångsstudenter för deras tid hos oss, och önska dem lycka till efter avslutade studier.

 

Får jag mitt examensbevis på avslutningen?

Nej, examensbevis delas inte ut på avslutningen.

En examen kan tas ut först när alla kurser blivit godkända, vilket inte hinns med för alla program innan avslutningen.

Observera att avslutningen inte är en examen.
För frågor om examen vänd dig till examensfunktionen.

Information in English

Information about Completion of Studies Ceremony. 

Vem får delta på avslutningen

Du som avslutar dina studier vid Mittuniversitetet är välkommen att delta på avslutningen. Avslutningen riktar sig till till dig som läser en utbildning - på campus eller på distans. Det finns tyvärr inte möjlighet att ta med anhöriga på grund av platsbrist. 

Kan mina anhöriga delta på avslutningen?

Det är mellan 400-500 studenter per ort som tar sin examen i juni. På grund av utrymmesbrist har du inte möjlighet att ta med dig några anhöriga. Den gemensamma avslutningen innehåller musikunderhållning och tal, men inga personliga avtackningar av dig som student. Om dina anhöriga ändå vill följa avslutningen har de möjlighet att göra det via vår Youtube-kanal.

 

Får jag delta på avslutningen fast att jag inte har klarat alla tentor?

Ja, det går bra att delta på avslutningen trots att alla kurser inte är avslutade. Avslutningen har ingen koppling till examen.

När deltar min klass?

Din klass deltar under avslutningen vid det angivna datumet och tiden.

Är det bara min klass?

Nej, avslutningen sker tillsammans med samtliga avgående klasser på orten.

Kommer mitt program att arrangera någon egen avslutning för min klass?

Den gemensamma avslutningen hålls kl. 10.00 för att möjliggöra för programmen att hålla egna avslutningsaktiviteter på eftermiddagen. Det finns många olika önskemål från studenter som vill fira att de avslutar sina studier och det finns också lite olika traditioner inom olika utbildningar. Vissa utbildningar har egna avslutningar och andra inte. Ibland är det studenterna själva som arrangerar avslutningsaktiviteter och ibland arrangerar lärare eller studenter från lägre årskurser aktiviteter för studenterna som slutar. Hör gärna med programansvarige om det planeras något särskilt inom ditt program eller kom med egna förslag.

Vad händer på avslutningen?

På avslutningen får du som student lyssna till tal från olika representanter från Mittuniversitetet, Studentkåren och kommunen. Talen varvas med underhållning. 

 

Varför är inte avslutningen i kyrkan?

Avslutningen är ett tillfälle där vi med musikunderhållning och tal tackar våra studenter. Tidigare år när vi hållit till i kyrkan har vi fått till oss att vissa studenter inte känner sig bekväma i den miljön och ifrågasatt valet av plats. Eftersom det är viktigt att avslutningen är inkluderande och lika för alla har vi valt att flytta tillbaka den till våra egna campus.

 

Varför livesänder ni avslutningen?

Vi livesänder avslutningen för studenter som läser på distans och för de som inte har möjlighet att delta fysiskt. I år sänder vi avslutningen från campus Sundsvall. Livesändningen gör det även möjligt för dina anhöriga att följa avslutningen, om de så önskar.

Jag vill inte synas på livesändningen, hur gör jag då?

Avslutningen innehåller inga personliga avtackningar av dig som student. Utifrån personuppgiftslagen (GDPR) kommer vi heller inte att filma publiken. Enstaka personer kan synas i profil precis vid scenen, men där finns det information om det för att du ska kunna välja en annan plats. 

Sidan uppdaterades 2023-05-29