Mittuniversitetets avslutningshögtid
sommar

Mittuniversitetets avslutningshögtid

Mittuniversitetets avslutningshögtid är ett tillfälle för universitetet att fira våra avgångsstudenter, tacka er för er tid här hos oss och önska er lycka till. Mittuniversitetets avslutningshögtid för vårterminen 2021 genomförs digitalt den 4 juni.

På Mittuniversitetets avslutningshögtider firar och uppmärksammar vi våra avgångsstudenter med tal och musik, och med utdelning av Mittuniversitetets tackbrev och alumn-pin.

Avslutningshögtiden vårterminen 2021 kommer att genomföras digitalt på grund av de rådande bestämmelser och rekommendationer rörande sammankomster från ansvariga myndigheter, och på grund av Mittuniversitetets beslut om förlängd digital undervisning fram till den 29 augusti 2021 (Beslut taget 2021-02-02, DNR: MIUN 2020/2647).

Till Mittuniversitetets avslutningshögtid inbjuds alla universitetets avgångsstudenter att delta, vare sig du studerar en utbildning eller kurs på campus eller på distans. Anmälan till avslutningshögtid vårterminen 2021 öppnar den 29 mars och kommer att finnas på den här webbsidan.

Datum för avslutningshögtiden VT21:
4 juni 2021 (tid ej bestämt än)

Avslutningshögtiden arrangeras av Mittuniversitetet och studentkårerna i Sundsvall och i Östersund.

Observera att avslutningshögtiden inte är en examen utan en ceremoniell högtid.
För frågor om examen se miun.se/examen

For information in English see Completion of Studies Ceremony

Vanliga frågor och svar

Kommer inställda fysiska avslutningshögtider att genomföras vid ett annat tillfälle?

Då ingen vet hur länge rådande beslut och rekommendationer gällande sammankomster kommer att gälla så vet vi vid detta tillfälle inte om vi kan genomföra tidigare inställda avslutningshögtider vid ett annat tillfälle.

Vi undersöker möjligheten att utöka platserna för deltagande avgångsstudenter vid kommande avslutningshögtider när rådande beslut och rekommendationer är hävda.

Denna sida uppdateras när ny information kring frågan finns.
(Informationen uppdaterad 3 nov 2020)

Hur anmäler jag mig?

En länk till anmälningsformulär finns på den här sidan.

Är avslutningshögtiden obligatorisk för att ta examen?

Nej, det är frivilligt att delta på avslutningshögtiden och den har inget med examen från en utbildning att göra.

Avslutningshögtiden är ett firande som Mittuniversitetet anordnar för att tacka våra avgångsstudenter för deras tid hos oss, och önska dem lycka till efter avslutade studier.

 

Får jag mitt examensbevis på avslutningshögtiden?

Nej, examensbevis delas inte ut på avslutningshögtiden.

En examen kan tas ut först när alla kurser blivit godkända, vilket inte hinns med för alla program innan avslutningshögtiden.

Läs mer om examensbevis här.

Vem får delta på avslutningshögtiden?

Du som avslutar dina studier vid Mittuniversitetet är välkommen att delta på avslutningshögtiden. Avslutningshögtiden riktar sig till såväl campusstudenter som distansstudenter, och till dig som läser en utbildning eller en kurs.

Får jag delta på avslutningshögtiden fast att jag inte har klarat alla tentor?

Ja, det går bra att delta på avslutningshögtiden trots att alla kurser inte är avslutade. Avslutningshögtiden har ingen koppling till examen.

Är det bara min klass?

Nej, avslutningen sker tillsammans med andra klasser, men också de som läst kurser.

Kontakt

Elin Rodin

Kommunikatör|Communications Officer

010-142 79 67