Julia surfade mellan föreläsningarna i Australien

"Jag har haft så enormt roligt och fått sett och gjort så mycket saker. Det har varit en av mina bästa upplevelser i livet!"

Julia pluggade på CQU Rockhampton, Australien och surfade mellan föreläsningarna
CQU Rockhampton, Australien

Varför valde du att plugga utomlands?


Jag har sedan jag varit liten varit nyfiken på att studera utomlands, och älskar att resa -  så detta var ett ypperligt tillfälle att komma iväg!

Hur var det att studera i ett annat land?

Det var helt fantastiskt! Att få ta del av en annan kultur, språk och att få träffa nya människor och få nya vänner har varit en av mina bästa upplevelser i livet och är något som jag rekommenderar alla att göra!

Hur var ditt liv i övrigt under utbytestiden?


Jag har haft så enormt roligt och fått sett och gjort så mycket saker. Det är minnen och intryck som kommer att finnas med resten av livet, och har också gjort att jag blivit ännu mer sugen på att resa och se mer av världen!

Motsvarade din utbytestid dina förväntningar?


Det var bättre än förväntat! 

Vad är de största fördelarna med att studera utomlands?


Det är ett väldigt bra sätt att träna på språket men också att träffa nya människor på. Sedan tycker jag att man får nya perspektiv på olika saker genom att resa och vara hemifrån – vilket kan vara nyttigt. Till exempel kommer man på små saker som man uppskattar med Sverige, som man annars inte tänker på. Men sedan får man också upp ögonen för saker som är bra i andra kulturer, som kanske inte finns i Sverige. 

Vilket är ditt bästa minne?

Oj, det är så himla många. Men om jag ska välja ett som kommer upp direkt är de surflektioner som vi tog. Då åkte vi ut med vår surfinstruktör med bil ut på stranden, och fick lära oss att surfa tillsammans. Har också massor av fina minnen från en road trip vi gjorde upp till Cairs!

Vad är ditt råd till någon som vill åka på utbyte?


Var social, fråga massor och se till att lägga till människor du träffar på sociala medier. Det är fantastiskt kul att följa människor man träffar i efterhand!

Julia Paulsson

Julia pluggade på CQU Rockhampton, Australien och passade på att kramas med en koala

Pluggar: Civilingenjör Industriell Ekonomi
Utbytesstudier: CQU Rockhampton, Australien
Typ av utbyte: Bilateralt avtal