Vårt studieupplägg vilar på tre viktiga delar: Du studerar nära ditt framtida yrkesliv. Du får goda förutsättningar genom att läsa i små grupper. Vi coachar dig i karriären.

Internationalisering IRO utlandsstudier utbytesstudent

Därför ska du välja Mittuniversitetet:

  • Små studiegrupper och närhet till lärarna.
  • Du lär känna alla som studerar till civilingenjör – vi samarbetar tätt mellan de olika inriktningarna.
  • Du arbetar med ingenjörsproblem i projektform.
  • Kommunen erbjuder bostadsgaranti.

Yrkesinsikter väger tungt i våra civilingenjörsutbildningar. Genom hela utbildningen får du praktiskt använda dina kunskaper på problem med verklighetsanknytning, samtidigt som du får de teoretiska kunskaperna.

Redan under det första läsåret arbetar du i ett projekt tillsammans med studenter från andra civilingenjörsprogram, där ni bidrar med olika kompetenser, precis som ni kommer att göra som yrkesverksamma civilingenjörer.

Hela utbildningen är fokuserad på din framtida yrkesroll. Det ger dig ett försprång när du ska söka examensarbete eller jobb i framtiden.

Små studiegrupper för att ge dig de fördelar som sådana ger. Du får lätt kontakt med dina lärare och kurskamrater.

Närheten på ditt campus i Sundsvall ökar även kontakten med studenter på andra årskurser och andra utbildningsprogram. Här studerar du i en intim och trivsam miljö med korta avstånd mellan föreläsningssalar, datasalar, laboratorier, bibliotek och andra servicefunktioner.

Studentbostäder, kårhus samt Sundsvalls citykärna med allt vad den innebär har du inom gångavstånd.

Allt detta gör att du kommer att ha en helt annan känsla av närhet än på ett större lärosäte.

I ett nära samarbete med företag och organisationer får du den bästa möjliga inblicken i hur det är att arbeta som civilingenjör. På det viset får du som civilingenjörsstudent på Mittuniversitetet utöka dina tekniska kunskaper på ett roligt, utmanande och kreativt sätt.

Vi vill att du ska få nya erfarenheter som du kan använda i din kommande karriär, så därför kommer du att få goda möjligheter att utveckla de egenskaper du behöver som civilingenjör. Under utbildningen kommer du att få möta yrkesverksamma ingenjörer och få tillfälle att besöka ett antal företag för att få kunskaper om den verklighet du möts av som civilingenjör.

 

Saknar du behörighet?

Vill du läsa till civilingenjör men saknar vissa betyg? Det finns många möjligheter att läsa in behörigheten hos oss på Mittuniversitetet.

Har du Kemi 1 och Matematik 3c (Kemi A och Matematik D)? Då kan du komplettera med Tekniskt baspaket, 15 hp.

Har du Matematik 2a/2b/2c (Matematik B)? Komplettera genom att läsa Basår/behörighetsgivande utbildning 60 hp

 

Känner du dig osäker på vilken ingenjörsutbildning du ska välja eller vad det innebär att jobba som ingenjör?

Tekniksprånget erbjuder fyra månaders betald praktik, så att du kan testa på livet som ingenjör innan du gör ditt vägval. Praktik erbjuds i hela landet.

På Tekniksprångets hemsida finns ytterligare information: 
Tekniksprånget