Frågor och svar om utbildningen
-
Ingår det praktik i utbildningen?
Ja, under år 4 är man ute på ett företag och praktiserar yrkesrollen under 10 veckor för de studenter som läser Civilingenjör i teknisk kemi vid Mittuniversitetet, inte om man läser master vid KTH år fyra och fem.
-
Vilka valmöjligheter finns det inom utbildningen?
Vi har två program för Civilingenjör i teknisk kemi. Ett som vi ger själva vid Mittuniversitetet och ett som vi ger tillsammans med KTH. Det går att byta mellan de olika programmen i mån av plats.
Vid Mittuniversitetet heter masterinriktningen år 4-5 Hållbara material. Vid KTH heter masterinriktningarna år 4-5 Kemiteknik för energi och miljö, Makromolekylära material och Molekylär vetenskap och teknik.
Läs mer på respektive programsida.
-
Är utbildningen forskningsanknuten?
Ja, bland annat introduceras man till forskningsarbete genom att göra ett projekt i någon av våra forskargrupper under år 3, vilket följs av ytterligare forskningsarbete under masterutbildningen år 4 och 5 beroende på vilken inriktning man väljer.
-
Är matten svår?
Det beror förstås på vilket intresse och vilka förkunskaper man har. Innan terminen startar erbjuds en två-veckors preparandkurs i matematik som är väldigt bra för att repetera gymnasiematten. Mattekurserna bygger sedan på varandra så att man alltid har rätt förutsättning att ha de förkunskaper som är nödvändiga.
-
Är det lätt att få jobb som nyutexaminerade civilingenjörer i teknisk kemi?
På Framtid.se finns lite statistik och framtidsspaningar kring hur arbetsmarknaden ser ut för civilingenjörer i teknisk kemi.
https://www.framtid.se/yrke/civilingenjor-i-kemiteknik