Studiesituation, G-huset Östersund

De som vet bäst hur det är att plugga hos oss är så klart våra egna studenter. Nu har du chansen att få svar på dina frågor genom att chatta med våra studentambassadörer.

Hur är det att plugga på Mittuniversitetet? Är det stor skillnad mellan att studera på universitet och att gå på gymnasiet? Hur kan en vanlig vecka se ut när man är student? Hur fungerar det med tentor och uppsatskrivande? Vad kan man göra på fritiden i Sundsvall och i Östersund? Hur är studentlivet? Och hur funkar det med bostadsgaranti? 

Det finns mycket att fundera över när man ska söka till universitet. För att hjälpa dig att få svar på just dina funderingar kan du chatta med en student. 

Chatten var öppen veckorna innan sista ansökningsdag 15 april. När antagningsbeskeden går ut i sommar kommer chatten att öppna upp igen. 

När chatten är öppen finns det en ruta längst ned till höger på våra utbildningssidor där du kan skriva in dina frågor.

Du kan också kolla in vanliga frågor och svar om hur det är att plugga på universitet här

Har du frågor om behörighet och urval ska du i stället kontakta våra studievägledare. Med dem kan du också chatta men du kan också ringa eller skriva din fråga via ett formulär. Här hittar du alla kontakuppgifter till studievägledarna.