På Mittuniversitetet samarbetar vi. Med organisationer, företag och andra aktörer i samhället. Det här är bra nyheter och helt fantastiska* nyheter för dig som vill plugga hos oss.

Arbetslivsanknytning, praktik

Med våra täta kontakter med näringsliv och samhälle kommer du närmre arbetslivet och många fixar anställningen redan under studietiden.


Det här gör vi tillsammans:

Utbildningar framtagna tillsammans med företag och samhälle. Som universitet har vi ett uppdrag och ett ansvar att se till att det finns kvalificerad arbetskraft där det behövs. Vi lyssnar och arbetar tillsammans för att ta fram eller utveckla utbildningar där det finns ett behov.

Praktik. Många program har längre eller kortare praktikperioder. Där får all teori omsättas i praktiken på riktiga jobb. Ovärderligt nyttigt och det är inte ovanligt att studenter börjar arbeta på sina gamla praktikplatser efter examen.

Uppsatser/exjobb. Som student får du göra större arbeten där du analyserar och hittar lösningar på olika typer av utmaningar. Inte sällan är det utmaningar som finns på riktigt. Hos ett företag, myndighet eller organisationer.

Mentorprogram. En mentor är som en coach som du träffar månadsvis under en halvårsperiod. Din mentor arbetar i branschen du utbildar dig inom och ger dig värdefulla råd om karriär, framtid och dina studier. Mentorprogrammet är väldigt uppskattat och har begränsat med platser.

Arbetsmarknadsmässor. Vi jobbar för att bli en länk mellan studenter och arbetsgivare. Ett par gånger per år arrangerar vi arbetsmarknadsmässor där företag får visa upp sig och du får koll på arbetsmarknaden. Gillar du lunch? Som är gratis? Det brukar ingå!

 *Graden av samarbete varierar på olika kurser och program. Upplevelsen av det ”fantastiska” kan därmed variera. Samarbeten bygger på fri vilja och en dos eget initiativ. Kort och gott det blir vad man gör det till. Men möjligheter finns i massor och vi hjälper dig på vägen!

David Carlsson, tidigare student, Ekoteknik.
" Jag kan verkligen rekommendera att ha en mentor under studietiden. Det är verklighetsbaserat och man får kontakter som är värdefulla."

Richard Lindberg, tidigare student, Byggingenjör
"Praktiken på NCC ledde till ett examensarbetet. Examensarbetet gav mig de kontakter som ledde till ett jobb på NCC dagen efter min examen"

Studentbild

Emil Tomassen, student, biomedicinsk analytiker.
"Utbildningen har en stark koppling till arbetslivet. Vi spenderar exempelvis mycket tid i labbet på sjukhuset och gör stora delar av våra laborationer där"

Bild till lärarkampanj

Johanna Sundkvist, student, Lärare åk 4-6
"Erfarenheterna som jag har fått under min vfu kommer att hjälpa mig i min vidare utveckling som lärare".

Studenter, utomhus, Östersund

Här hittar du våra program! Kika gärna närmare på hur samarbetet med arbetslivet ser ut på just den utbildningen som du är intresserad av.